Zuurstoffinanciering / Limburg-week

Met een kapitaalinjectie van 2 miljoen euro versterken we de cashpositie van de logiesondernemingen. Deze zuurstoffinanciering, een bedrag van maximaal 15.000 en minimaal 500 euro, varieert naargelang het logiestype en de capaciteit van het logies. De logies kunnen in juni en juli (afhankelijk van het moment van aanvraag) vrij beschikken over de middelen om een gedeelte van de heropstart te financieren.

Engagement

De logies engageren zich om tijdens de Limburg-week in september, deel te nemen aan de stimulerende boekingsactie, 1 nacht betalen en 1 nacht gratis. Dit zorgt voor 40.000 extra overnachtingen en voor bijkomende bestedingen bij de handel, horeca en attracties.

Limburg-week: 18 - 28 september 2020

De waarde van de ontvangen zuurstoffinanciering wordt ingezet tijdens de Limburg-week. De stimulerende boekingsactie wordt gecommuniceerd als ‘1 overnachting betalen + 1 overnachting gratis’. Hierrond wordt door Toerisme Limburg vanaf midden augustus een campagne opgebouwd die deze ‘1+1’ in de kijker zal zetten.

Toelichting over deze actie en veelgestelde vragen vind je hier.

VRAAG JE ZUURSTOFFINANCIERING AAN

In slechts enkele eenvoudige stappen kan je deze zuurstoffinanciering aanvragen.

STAP 1: Kijk even na of je al een goedgekeurde productfiche hebt op het partnerplatform toerismewerkt.be.

  • Eén van de voorwaarden om een aanvraag te kunnen indienen, is dat je aangemeld bent op het partnerplatform van Toerisme Limburg. Dus vooraleer je de aanvraag indient, kijk eerst even na of je al een goedgekeurde productfiche hebt op toerismewerkt.be. Ga naar toerismewerkt.be en klik op ‘Login of registreer’. 
  • Dan kom je op de aanmeldingspagina terecht waar je je moet inloggen met je UitID.

                                       

  • Je komt vervolgens op jouw productoverzicht terecht waar je de status van jouw fiche(s) kan bekijken.

                  

Ben je niet zeker? Bel ons even op 011 30 55 00 en we checken het graag voor jou.

  • Ben je al geregistreerd op toerismewerkt.be, dan kan je onmiddellijk naar STAP 3.
  • Ben je nog niet geregistreerd, dan kan je dat heel eenvoudig doen in STAP 2.

STAP 2: Nieuwe registratie op toerismewerkt.be

  • Meld je eerst even aan via het uitbatingsportaal van Toerisme Vlaanderen. Ter info: ben je al een aangemeld, erkend of vergund logies, dan heb je al een UitID aangemaakt, dus dan hoef je dit niet meer te doen. Aanmelden volstaat.

                  

  • Klik vervolgens op de knop 'Promotionele gegevens invullen voor Toerisme Limburg' (Cfr. praktische handleiding, pagina 4). Zie je onderstaand scherm niet staan voor 1 of meerdere van je logies, maak zeker geen nieuwe aan maar contacteer ons op 011 30 55 00.

                 

Als je op de ‘promotionele gegevens invullen voor Toerisme Limburg’ klikt, dan stromen alle wettelijke gegevens (zoals bv. het adres van jouw logies) automatisch door van Toerisme Vlaanderen naar toerismewerkt.be. Op die manier worden al enkele gegevens gekoppeld in toerismewerkt.be. De promotionele gegevens moet je nog even aanvullen in jouw productfiche op toerismewerkt.be.

  • Log vervolgens in op toerismewerkt.be. Dan kom je op de aanmeldingspagina terecht waar je je moet inloggen met je UitID. Vul je fiche verder aan. Je ontvangt van ons een bevestiging van je registratie.

                                        

Ga nu naar STAP 3.

STAP 3: Op de laatste pagina van het invulformulier, wordt gevraagd om het bewijs van toeristische exploitatie te uploaden. Hou je meest recente jaarrekening of aangifte personenbelasting alvast bij de hand.

We merken dat een aantal aanvraagdossiers onvolledig zijn omdat vaak een volledige aangifte personenbelasting ontbreekt. En die hebben we in het geval van natuurlijke personen met én zonder een ondernemingsnummer nodig om een dossier te kunnen afwerken. Als je een ondernemingsnummer hebt, zijn er 2 mogelijkheden:

  • Je hebt een vennootschap. In dat geval hebben we de jaarrekening nodig.
  • Je bent een geregistreerde natuurlijk persoon (zoals een tandarts, meeste kappers, andere eenmanszaken). In dat geval hebben we de volledige samenvatting van de aangifte personenbelasting nodig. Dat is dat document van een 5-tal pagina’s dat iedereen krijgt en waar alle inkomsten en belastingen op vermeld staan. Wij kunnen aan de hand van volgende rubrieken afleiden of het een actieve onderneming is: verhoogd kadastraal inkomen of beroepsinkomsten of inkomsten uit bedrijfsactiviteiten. Als je de andere rubrieken onleesbaar wil maken, dan is dat geen probleem. Het is wel belangrijk dat we uit het document kunnen afleiden dat het jouw personenbelasting is. Als men een boekhouder heeft mag een verklaring van de boekhouder ook, maar dan moet het echt een verklaring zijn en geen uittreksel uit een boekhoudprogramma.

Als je geen ondernemingsnummer hebt, dan hebben we de aangifte personenbelasting zoals hierboven vermeld nodig.

In het geval dat je net gestart bent met jouw uitbating en er nog geen info over jouw uitbating in de aangifte aanwezig is, dan is een verklaring op eer voldoende. Een attest van de brandweer of een goedkeuring van een bouwaanvraag kunnen we hier niet gebruiken.

STAP 4: Het invullen van het formulier. Klik hiervoor op deze link. Doe dat zeker uiterlijk 30 juni 2020. Als je bij het invullen van het formulier vragen hebt, aarzel niet om ons te bellen op het nummer 011 30 55 00.

 

Hier vind je het reglement van deze zuurstoffinanciering.

Toerisme Limburg vzw | Universiteitslaan 3 | 3500 Hasselt | +32 11 30 55 00 | info@toerismewerkt.be