Vlaanderen scoort internationaal als fietsvakantieland

08/04/2019 - 13:15

De internationale belangstelling voor Vlaanderen als fietsvakantieland groeit. Tijdens een fietstweedaagse (28 en 29 maart) van de vijf Vlaamse provincies en Toerisme Vlaanderen in Bokrijk ontdekten touroperators uit de hele wereld de troeven van Limburg en Vlaanderen als fietsregio. Een workshop en fietstochten moesten de buitenlandse vakantieaanbieders overtuigen om bij ons arrangementen uit te werken.

De werkgroep ‘Fietsvakanties in Vlaanderen’ - een project van de vijf Vlaamse provincies - creëerde het voorbije jaar een digitaal platform voor commerciële vakantiespecialisten, stimuleerde de onderlinge samenwerking tussen fietsvakantiepartners en optimaliseerde de dienstverlening.

Interesse van VS tot India
Fietsvakanties zijn niet meer weg te denken. Daarvan getuigen het stijgende aanbod fietsvakanties, nieuwe fietshotels en de populaire Fiets- en wandelbeurzen in Gent en Utrecht. De werkgroep trok samen met Toerisme Vlaanderen naar WTM in Londen om de internationale belangstelling nog meer aan te wakkeren. 40 touroperators uit de hele wereld zakten dan ook nieuwsgierig af naar Bokrijk voor een fietstweedaagse.

Expertise en inspiratie
Tijdens de workshop in Bokrijk op donderdag ontmoetten de buitenlandse gasten een twintigtal lokale aanbieders. Ze spraken met hotels, steden, dienstverleners en fietsvakantiespecialisten, op zoek naar de perfecte match. De vijf provinciale toeristische organisaties verleidden hen met hun belangrijkste must sees, toproutes en belevingen onderweg. Toerisme Vlaanderen zette hun expertise op het vlak van internationale marketing in. Met een bezoek aan het openluchtmuseum, de gloednieuwe Bruegelexpo en Fietsen door het Water kregen ze meteen enkele Limburgse toppers voor de wielen geschoven. Op vrijdag maakten de gasten via de routes Leuven-Mechelen en Oudenaarde-Kortrijk verder kennis met Vlaanderen als topfietsvakantiebestemming.