Fietsroutenetwerk

Online Meldpunt

Heb je een probleem opgemerkt op het fietsroutenetwerk? Dan kan je hier terecht met je melding. Zo bouw je mee aan een kwaliteitsvol en veilig Fietsrijk Limburg. Bedankt!

Werken en omleidingen op het fietsroutenetwerk

Om het fietsroutenetwerk helemaal tiptop in orde te houden, moet er af en toe gewerkt worden of zijn er aanpassingen nodig. Hier vind je een overzicht van alle omleidingen en veranderingen.

Fietsverhuur

Op 16 locaties in de provincie vind je de flitsend groene Limburg Fietsparadijs fietsen. Je kiest er voor een comfortabele trekking fiets, een elektrische fiets, een tandem of een kinderfietsje voor de allerkleinsten.

Reserveren kan eenvoudig online op www.fietsparadijslimburg.be. Verder staan er nog verschillende andere Limburgse fietsverhuurders klaar met een divers aanbod. Ontdek ze allemaal via onze website.

Mountainbikenetwerken in Limburg

Verschillende mountainbikenetwerken doorkruisen Limburg. De routes zijn gelinkt aan netwerken in Nederland, Vlaams-Brabant en Antwerpen. Deze aanpak zorgt ervoor dat Limburg een echt mountainbikeparadijs is voor zowel de beginnende als de geoefende liefhebber.

Klik hier voor een overzicht van de mountainbikenetwerken in Limburg.

Fietspeter of –meter worden?

De Limburgse fietspeters en –meters zorgen ervoor dat je nergens zó comfortabel fietst als hier. Onze ‘kwaliteitsambassadeurs’ controleren vrijwillig maandelijks een stukje van het fietsroutenetwerk. Verbeterpunten en onregelmatigheden melden ze via ons online meldpunt. Jaarlijks gaat de onderhoudsploeg met zo’n 600 meldingen aan de slag, waarvan meer dan de helft van de fietspeters en –meters.

Wil je zelf ook de kwaliteitsbewaking van een stukje Fietsrijk Limburg voor je rekening nemen? Dan kan je hier terecht met je melding. Of stuur een e-mail naar toerisme@limburg.be of bel naar +32 11 23 73 16.

Toerisme Limburg vzw | Universiteitslaan 3 | 3500 Hasselt | +32 11 30 55 00 | info@toerismewerkt.be