Fietsen door de bomen

26/03/2019 - 10:00

Het project 'Fietsen door de Bomen' in Hechtel-Eksel, Bosland, kadert in de strategie van Toerisme Limburg waarbij we een extra belevingslaag leggen bovenop het bestaande fietsroutenetwerk. Dat doen we door op verschillende locaties in Limburg fietsbelevingen te creëren, die de fietser nog meer interactie geven met onze landschappen en natuur. Zo willen we onze koppositie als fietsprovincie behouden en Limburg op de kaart blijven zetten als innovatieve fietsbestemming. Een eerste realisatie daarvan is het succesvolle 'Fietsen door het water' in Bokrijk. Meer dan een half miljoen fietsers bezochten deze fietsbeleving al, en voorbije zomer werd het door het Amerikaanse Time Magazine uitgeroepen tot een van 's werelds meest fantastische plekken om te bezoeken.

'Fietsen door de bomen' is een project van Toerisme Limburg, in nauwe samenwerking met Agentschap voor Natuur en Bos (ANB), Bosland, gemeente Hechtel-Eksel, Toerisme Vlaanderen en provincie Limburg. De voorbereidende werken in het Atelier van aannemer Smulders Group nv zijn ver genoeg gevorderd zodat ze nu ook gestart zijn op het terrein, vlakbij knooppunt 272, aan het Pijnven in Bosland (Hechtel-Eksel).

Begin maart trad de 37 meter hoge torenkraan daar in werking. Deze staat in het hart van de cirkel. Momenteel worden er kolommen geplaatst met de kraan om zo stap voor stap de brugdekken te monteren tot één groot geheel. Zowel bij de voorbereidende werken in het atelier als bij de werken in het bos, stellen we alles in het werk om de natuur zo veel mogelijk te vrijwaren. 

Bij de constructie komt een informatie en rustpaviljoen, gestapeld met de bomen die plaats gemaakt hebben voor de brug. Als alles loopt zoals voorzien, hopen we tegen deze zomer de opening van deze unieke fietsbeleving te kunnen realiseren.

Benieuwd naar alle fietsbelevingen? Lees er hier meer over of bekijk deze brochure over 'Fietsen door de Bomen'