Bespaar op jouw afvalfactuur

21/06/2018 - 16:30

Afval is waardevol. Door te sorteren en te recycleren creëren we een aantal voordelen:

  • We sparen grondstoffen uit bij de productie van nieuwe producten
  • We verbruiken we minder energie
  • We gaan de opwarming van de aarde tegen


En dat is een goede zaak voor iedereen. Door dit samen te doen, versterken we het imago van onze sector en geven we het goede voorbeeld aan medewerkers en bezoekers. Ook financieel gezien is sorteren interessant: Jouw afval gesorteerd laten ophalen valt in veel gevallen goedkoper uit dan wanneer je alles bij jouw restafval aanbiedt.


Fost Plus helpt je gratis

Fost Plus biedt je heel wat tips om van sorteren een succes te maken. Van de opstelling van de afvalbakken tot ondersteuning en gratis materiaal voor de communicatie met medewerkers, bezoekers of poetspersoneel. Denk onder meer aan panelen voor je containerpark, affiches voor in je logies, stickers voor de afvalbakken, … Daarnaast bieden ze opleidingen aan en voeren ze PMD-kwaliteitscontroles uit.

Fost Plus analyseert jouw situatie en werkt vervolgens een aanpak op maat uit. Ga aan de slag met een gratis starterspakket op www.desorteerwinkel.be of contacteer Fost Plus voor een afspraak op fostplus@fostplus.be of via 02 775 03 50. Voor meer informatie, zie ook www.fostplus.be


De vzw Fost Plus staat in voor de promotie, coördinatie en financiering van de selectieve inzameling, sortering en recyclage van huishoudelijk verpakkingsafval in België: PMD, glas en papier-karton.