10 Limburg Ambassadeurs

24/04/2018 - 16:45

Authenticiteit en geloofwaardigheid zijn belangrijke factoren waar we als vakantiebestemming sterk op inzetten. Online kan je als bestemming hierin uitblinken en opvallen. Voor 2018 zijn we daarom op zoek gegaan naar een duurzame vorm van influencer marketing, nl. “Maak van 10 influencers echte Limburg Ambassadeurs gedurende een lange periode!”

Met Limburg hebben we heel wat sterke troeven, één van de sterkste is ongetwijfeld de eigenheid van onze inwoners: DE LIMBURGERS! De gastvrijheid en het warme karakter van onze Limburgers doet onze provincie opvallen als een gezellige bestemming voor een weekendje weg of een vakantie dichtbij huis. Met die insteek zijn we ook op zoek gegaan naar 10 Limburgse influencers die in 2018 als echte ambassadeurs het gezicht konden zijn voor Limburg.

Waarom kiezen voor ambassadeurs?

Voor iedere belevingszone selecteerden we 1 ambassadeur die de streek enerzijds erg goed kent en anderzijds content plaatst op social media over relevante onderwerpen. Door te kiezen voor diversiteit in streek en thema’s, hebben we een mooie mix gecreëerd. Een mix die ervoor zorgt dat deze streekambassadeurs verhalen maken over Limburg vanuit hun specifieke interesses zoals gastronomie, kindertips, romantische plekjes, actieve uitstapjes, etc.

Via hun kanalen en de leuke content die ze maken spreken onze ambassadeurs nichedoelgroepen aan. Deze doelgroepen volgen onze ambassadeurs omwille van hun expertise en zien hen als echte kenners. Door Limburg te promoten via deze ambassadeurs scoren we hoog in authenticiteit en geloofwaardigheid bij deze, vaak nieuwe, doelgroepen. 

Wie zijn deze 10 Limburg Ambassadeurs?

De 10 Limburg Ambassadeurs die in 2018 het gezicht van onze streek zijn stellen we graag even aan jullie voor:

Ambassadeur

Belevingszone

Specialiteit / interesses

Anke Buckinx

Aan de oevers van de Maas

Kindertips / food & drinks

As cooked by Ginger (Laurence Bemelmans)

Hasselt

Food & drinks

Belges en route (Ine & Stefanie)

De Fruitstreek

Travel / food & drinks

Elisa Guarraci

Genk

Lifestyle / kindertips

Hanne Troonbeeckx

Mijnen & vijvers

Lifestyle / food & drinks

Jens Schuermans (BK mountainbike)

Nationaal Park Hoge Kempen

MTB & fietsen

Lien Verwimp

Voeren

Travel / Lifestyle

Ludo Philippaerts

Duinen, paarden & beekvalleien

Paarden / natuurbeleving

Travelchecker (Christophe & Heidi)

Mergel, kastelen & romeinen

Travel / food & drinks

Yvestown (Yvonne Eijkenduijn)

Land van zand en bomen

Food / design

 

Neem zeker ook even een kijkje in de Limburg Vakantiegids. Iedere belevingszone wordt ingeleid door de ambassadeur van deze zone.