Wil je de bezoekersaantallen van jouw attractie vergelijken met andere attracties in de regio?

dinsdag, 04 juni 2019

Wil je jouw bezoekersaantallen vergelijken met andere attracties in de regio? Of in Vlaanderen? Ben je benieuwd naar welke nationaliteiten er vooral langskomen? En wil je ook evoluties in aantal bezoekers opvolgen?

Dat kan in de nieuwe Bezoekersbarometer.

Als je elke maand jouw bezoekerscijfers ingeeft, dan kan je heel gemakkelijk via een dynamisch visueel online overzicht jouw eigen resultaten vergelijken met de rest van de sector. Afhankelijk van wat je wilt weten, kan je verschillende vergelijkingen instellen. Dat helpt om jouw eigen resultaten in het juiste perspectief te plaatsen.

Deze barometer is samen met de 3 toeristische beleidsniveaus ontwikkeld (stedelijk, provinciaal en Vlaams niveau). Dat betekent dat meervoudige bevragingen van dezelfde bezoekerscijfers voortaan tot het verleden behoren.

Hoe kan je maandelijks bezoekerscijfers ingeven?
Dat kan heel vlot via jouw UIT-ID. Als je nog geen UIT-ID hebt, klik dan hier om eentje aan te maken.

Wat met de vertrouwelijkheid en privacy van jouw gegevens?
De cijfers die je deelt in het systeem worden nooit individueel vrijgegeven aan andere uitbaters. De resultaten van de benchmark bestaan steeds uit groepen van 3 of meer uitbatingen. Indien dit niet mogelijk is, worden er geen resultaten gegeven.De toeristische overheid gebruikt de gegevens uit de Bezoekersbarometer voor algemene rapporten, beleidskeuzes en promotiecampagnes die jou, jouw stad, regio of de rest van toeristisch Vlaanderen ten goede komen. De gegevens worden in geen geval gedeeld met andere overheden, zoals bijvoorbeeld Financiën.

Meer weten?
Meer informatie over de nieuwe Bezoekersbarometer vind je op www.toerismevlaanderen.be/bezoekersbarometer

Toerisme Limburg vzw | Universiteitslaan 3 | 3500 Hasselt | +32 11 30 55 00 | info@toerismewerkt.be