Toerisme Limburg laat je thuis genieten van Limburg

vrijdag, 17 april 2020

Toerisme Limburg brengt tijdens de ‘lockdown light’ een stukje Limburg naar de rest van Vlaanderen. Omdat toeristen nu niet live kunnen komen genieten, wil Toerisme Limburg hen even laten wegdromen via enkele virtuele belevingen. Met deze smaakmakers willen we heel Vlaanderen op een veilige manier thuis laten meegenieten van onze prachtige provincie. Zo kan men alvast inspiratie opdoen voor een verblijf of daguitstap na de lockdown.

We verwachten dat de vraag naar vakanties in eigen land na de crisis zal stijgen. En Limburg heeft een sterk aanbod om aan die vraag te beantwoorden, daarom werken we daar momenteel volop campagnes voor uit. Maar we willen onze gasten nu ook alvast met virtuele belevingen warm maken voor een verblijf of daguitstap in de toekomst.

Fietsen tussen de bloesems vanuit je kot

Omdat de Haspengouwse bloesems dit jaar alleen voor de locals bloeien, wil fietsprovincie Limburg ook de rest van Limburg en Vlaanderen thuis laten meegenieten. Daarom brengen we de bloesempracht tot in je woonkamer. Het gaat om een virtuele bloesemfietstocht door Haspengouw en een interactieve videobeleving, waarmee je in enkele minuten tijd door heel Limburg reist.

Via dit ‘slow tv’-concept kruip je in de huid van een fietser en leg je in bijna drie uur 60 kilometer af door de mooiste bloesemlandschappen. Je kan de video gewoon op een scherm naar keuze bekijken vanuit je luie zetel of fiets gezellig mee vanop je hometrainer. Op de kaart ernaast zie je ook telkens waar je op dat moment virtueel fietst. Ideaal om inspiratie op te doen voor later! Leuke extra: de fietsfanaten met een smarttrainer kunnen de route zelfs rechtstreeks verbinden, zodat de weerstand automatisch wordt aangepast aan het parcours op hun scherm.

Smaakt deze virtuele beleving naar meer?

Een tweede variant neemt je mee op een korte fietsroute die passeert aan ‘Fietsen door het Water’ in Bokrijk. Binnenkort volgt nog een derde virtuele fietstocht langs onder meer ‘Fietsen door de Bomen’ in Bosland. Daarnaast kan je de bloesems ook ervaren vanuit de lucht. In de nieuwste sfeervideo van Toerisme Limburg vlieg je in 2 minuten als een vogel in spectaculaire duikvluchten dwars tussen de bloeiende boomgaarden.

Virtueel op pad door Limburg

Toerisme Limburg zet al langer in op virtueel genieten van Limburg, want ook via de reeds bestaande interactieve videobeleving op visitlimburg.be kan je thuis in enkele minuten tijd door Limburg reizen. Zie je een leuke plek voorbij komen? Klik dan een willekeurige plaats op je scherm aan en stel zo jouw eigen Limburgse bucketlist samen voor later, na de lockdown.

Je vindt de virtuele fietstochten en videobelevingen op visitlimburg.be/virtueel-limburg

Toekomstige trips plannen

We willen alle Vlamingen, dus ook de Limburgers, meer dan ooit oproepen om – zodra dat weer mag – op vakantie of daguitstap te gaan in eigen land en bovenal in Limburg. De beste manier om Limburg te ontdekken? Met de fiets! Via 30 inspiratieroutes heeft Toerisme Limburg de mooiste plekjes op het fietsroutenetwerk met elkaar verbonden. Zelf een route uitstippelen kan met de vernieuwde ‘Fietskaart 2020-2021’ of met de gloednieuwe online routeplanner. Daarmee klik je zelf van knooppunt naar knooppunt en creëer je snel je eigen lus. Je ziet meteen het aantal kilometers en drukt hem eenvoudig af als kaart of knooppuntenstrookje.

Meer nieuws

Campagne ‘Herleef in Limburg’ in de spotlights

Onze campagne met Matteo Simoni kreeg - mede door een overweldigende media-aandacht - een ongekende boost. De website visitlimburg.be piekte als nooit tevoren! Achter de schermen werd er hard gewerkt...
Lees meer

Campagne ‘Herleef in Limburg’ in de spotlights

Lees meer

Gratis fietskaart voor elke Limburger

In het verlengde van onze Limburgse relancecampagne, waar Matteo Simoni het gezicht van is, willen we ook de Limburgers aan het fietsen en op onze gezellige terrasjes krijgen. Daarom krijgt iedereen...
Lees meer

Gratis fietskaart voor elke Limburger

Lees meer

Zomers genieten in Limburg

Het ultieme vakantiegevoel beleven? We hoeven het niet ver te zoeken! Met zijn 2.000 kilometer zalige fietswegen, wondermooie landschappen, gastvrije logies en fietscafés heeft Limburg alles in huis...
Lees meer

Zomers genieten in Limburg

Lees meer
Toerisme Limburg vzw | Universiteitslaan 3 | 3500 Hasselt | +32 11 30 55 00 | info@toerismewerkt.be