Maasfietsroute treedt toe tot internationaal Eurovelo netwerk

vrijdag, 08 maart 2019

De internationale Maasfietsroute mag zich voortaan als ‘EuroVelo 19’ tot de Europese langeafstandsroutes rekenen. Igor Philtjens, gedeputeerde en voorzitter van Toerisme Limburg: “Dankzij het EuroVelo label zetten we Limburg nog sterker op de internationale fietskaart!” .

Internationale Maasfietsroute
De route doorkruist Frankrijk, België en Nederland van de bron tot de monding van de Maas. In totaal ruim 1000 kilometer, waarvan een 50-tal in Limburg. De route loopt via het fietsroutenetwerk tussen het snoer van Maasdorpen (Lanaken, Maasmechelen, Dilsen-Stokkem, Maaseik en Kinrooi). Nu krijgt de internationale Maasfietsroute het gerenommeerde EuroVelo label. Ontdek de 'EuroVelo 19' route hier.

Eerste EuroVelo route in Limburg: 
Het EuroVelo netwerk is een product van ECF (European Cycling Federation). Zij promoten fietsen als een duurzaam en gezond transportmiddel in Europa. Dankzij de Maasfietsroute is nu ook Limburg een onderdeel van dit netwerk van langeafstandsfietsroutes. Igor Philtjens: “EuroVelo 19 is de eerste route die Limburg doorkruist. Het is opnieuw een perfecte manier om ons fietsroutenetwerk ook buiten onze landsgrenzen verder in de kijker te zetten. En dat is weer een extra opsteker voor het internationale imago van onze provincie als fietsbestemming bij uitstek.

Meerwaarde voor EuroVelo netwerk
Volgens ECF is de Maasfietsroute een ideale toevoeging aan het EuroVelo netwerk. Vooral de toegankelijkheid voor gezinnen is een grote meerwaarde. “We zijn zeer blij om de Maasfietsroute te kunnen toevoegen aan ons Europees fietsroutenetwerk. Uit ervaring weten we dat routes langs rivieren erg populair zijn bij fietstoeristen. En na enkele etappes persoonlijk te hebben gefietst, kan ik bevestigen dat het een goed ontwikkeld en aantrekkelijk toeristisch product is”, benadrukt Ádám Bodor, directeur van EuroVelo en directeur belangenbehartiging van ECF. 

EuroVelo 19 - Maasfietsroute  leent zich uitstekend voor meerdaagse fietsvakanties. Met het EuroVelo label zal dus ook Limburg meer toeristen aantrekken. “We kunnen nieuwe doelgroepen bereiken en op een natuurlijke wijze naar Limburg brengen. Zo blijven we de Limburgse vrijetijdseconomie verder versterken”, besluit Igor Philtjens.

Ontdek meer over de langeafstandsfietroutes van EuroVelo op: http://www.eurovelo.com/en.

Meer nieuws

Amazone of Connecterra?

Heb je ooit ook al getwijfeld of je wel in Vlaanderen was? Vanaf deze week rijden in Vlaanderen bussen rond met affiches die Vlaanderen en Limburg op zijn mooist en verrassend tonen. Beelden roepen...
Lees meer

Amazone of Connecterra?

Lees meer

Limburg scheerde hoge toppen in 2018

De Limburgse toeristische sector scheerde hoge toppen in 2018. Dat blijkt uit de cijfers van Toerisme Vlaanderen, die Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts onthulde. Igor Philtjens, gedeputeerde en...
Lees meer

Limburg scheerde hoge toppen in 2018

Lees meer

Gedeputeerde Igor Philtjens wint de 'Tourism Ambassador Award 2018'

De opleiding 'Toerisme en Recreatiemanagement' van Hogeschool PXL zet een toeristische speler die een aanzienlijke bijdrage heeft geleverd aan het toerisme in de regio in de bloemetjes. Winnaar...
Lees meer

Gedeputeerde Igor Philtjens wint de 'Tourism Ambassador Award 2018'

Lees meer
Toerisme Limburg vzw | Universiteitslaan 3 | 3500 Hasselt | +32 11 30 55 00 | info@toerismewerkt.be