Instagram, hoe pak je dat aan?

maandag, 27 mei 2019

Online promotie via social media is cruciaal voor het succes van je logies. Maar welke content is relevant voor je bezoeker? En hoe pak je dat aan? Wij geven je graag wat inspiratie om met Instagram aan de slag te gaan.

Wat is een story?
Een story maakt je instagram interactief. Het verhaal blijft 24 uur op je pagina staan en geeft de bezoeker een blik achter de schermen van jouw logies. Je kan aan je story ook muziek, polls, gifs, vragen, quizzen of locaties toevoegen. Heb je veel beestjes rondlopen? Hoe gebeurt het voederen? Aan het bakken of kokerellen? Laat het zien.

Wat is een album?
Een album op je instagrampagina bundelt hoogtepunten uit je stories. Zo heb je een duidelijk overzicht van wat je aan de bezoeker wil laten zien. Je kan albums maken over wat er te doen is in de regio, wat voor ontbijt of kamers je aanbiedt, welk attracties er zijn, enz. Goede voorbeelden zijn visitgenk en winningdezwaen.

Wat willen mensen zien?
Eigenlijk is het heel simpel: bezoekers willen jóu zien. Vraag je af wat je wilt betekenen voor jouw gasten, wat jou onderscheidt van de rest en waarmee je kan uitblinken. Focus dus niet te erg op de vraag wát je doet, maar wel wáarom je het doet. Richt je je vooral op natuurbeleving? Trek dit dan door over heel je instagrampagina. Toon veel groen, zoek en maak foto’s van de groene omgeving, deel foto’s van outdoor activiteiten, enz.

Wat doe ik met kleuren?
Kleuren zorgen voor een verbindende factor. Heb je veel blauwe tinten in je logies? Gebruik dan blauw in de content op je instagrampagina. Het is belangrijk dat je pagina authentiek aanvoelt en visueel aansluit bij je logies. Kijk eens op de instagrampagina van nutchel_cabins en ballasthoeve voor inspiratie.

Wat doe ik met foto’s van gasten?
Hou in de gaten wanneer iemand een foto of video van je logies post. Reageer erop en deel ze op je instagrampagina via je verhaal of profiel (na goedkeuring van de gast). Leuk voor je gast én motiverend voor andere gasten. Hotelketens radissonbluhasselt en differenthotels doen dit erg goed.

Handige apps

  • Foodie: neem in een handomdraai de beste foto’s en video’s van voeding
  • VSCO: maak je foto’s mooier met fotobewerking
  • Insta Story: presenteer je story extra aantrekkelijk met voorgemaakte sjablonen
  • Highlight Cover: kies covers bij de hoogtepunten op je profiel

Wereldwijde inspiratie

 

Meer nieuws

Limburg klaar voor toerisme na coronacrisis

Bron: vrtnws Het is hier veilig vertoeven Bij de Limburgse hotels, vakantieparken en B&B's is er op dit moment nog geen stormloop in boekingen, maar onze provincie is klaar voor extra toeristen...
Lees meer

Limburg klaar voor toerisme na coronacrisis

Lees meer

Toerisme Limburg laat je thuis genieten van Limburg

Toerisme Limburg brengt tijdens de ‘lockdown light’ een stukje Limburg naar de rest van Vlaanderen. Omdat toeristen nu niet live kunnen komen genieten, wil Toerisme Limburg hen even laten wegdromen...
Lees meer

Toerisme Limburg laat je thuis genieten van Limburg

Lees meer

Fietspocket Limbug 2020 - Kom opladen in Limburg

Met deze handige fietspocket boordevol prachtige fietslussen, gezellige logeer- en eetadressen én heel wat praktische fietsinformatie willen we onze gasten inspireren. Zodat ze hun volgende vakantie...
Lees meer

Fietspocket Limbug 2020 - Kom opladen in Limburg

Lees meer
Toerisme Limburg vzw | Universiteitslaan 3 | 3500 Hasselt | +32 11 30 55 00 | info@toerismewerkt.be