Facebook verandert, online marketing dus ook?

dinsdag, 23 januari 2018

Facebook verandert...

Binnenkort ondergaat Facebook de grootste verandering in jaren. Deze verandering zal belangrijke gevolgen hebben voor gebruikers, maar ook voor bedrijven die adverteren op het platform.

Facebook wil in 2018 immers mensen dichter bij elkaar brengen, met meer aandacht voor betekenisvolle interactie. Dit betekent dat posts van vrienden en familie steeds bovenaan zullen verschijnen, en dat nieuwsberichten of posts van bedrijven veel minder getoond zullen worden (inclusief video’s!). Facebook gaat er bovendien vanuit dat gebruikers minder tijd op het platform zullen doorbrengen. Minder kwantiteit, meer kwaliteit dus.

... en online marketing kan niet achterblijven

Daarom wordt de content van jouw bericht nog belangrijker. Enkel bedrijfsberichten die interactie (bv. conversatie) stimuleren, zullen kans maken om bovenaan te verschijnen. ‘Passieve’ berichten worden bestraft, net als posts die als ‘lokaas’ dienst doen: stem nu! Like nu! Deel nu! Tag nu! Reageer nu! Hoe meer je ze hanteert, hoe minder vaak je pagina of posts getoond zullen worden aan gebruikers.

Welke berichten zullen dan wel goed scoren? Berichten die conversaties uitlokken, zoals live video’s, evenementen of interessante posts. De conversatie moet dan wel op een organische manier tot stand komen, zonder ‘lokaas’. En natuurlijk betaalde berichten (bv. promoted posts). Deze zullen nog steeds prominent in de newsfeed verschijnen, maar ook hier zal de mate van interactie essentieel zijn voor de zichtbaarheid van je advertentie.

Daarnaast kan je volgers ook vragen hun voorkeuren aan te passen. Gebruikers kunnen instellen van welke pagina’s ze wel nog berichten bovenaan hun newsfeed willen zien verschijnen. De kans dat veel mensen hier op gaan reageren is echter klein.

Conclusie

Bedrijven kunnen niet anders dan zich aan de nieuwe regels aan te passen. Alle bedrijven zullen een daling in bereik zien, sommigen meer dan anderen. Zet daarom zeker in op goede content die inspireert, en interactie uitlokt.

Bovendien blijft een goede promotiemix erg belangrijk. Bekijk daarom zeker de mogelijkheden van Instagram. Vergeet ook niet dat kwalitatieve foto’s een absolute must zijn voor online marketing!

Tot slot: de beste reclame is nog steeds mond-tot-mondreclame. Streef niet enkel naar tevreden gasten, maar naar enthousiaste gasten. Die zullen immers uitgroeien tot echte ambassadeurs van je uitbating. In dit artikel gaan we verder in op ambassadeursmarketing.

Meer nieuws

Geslaagde herfstvakantie voor het toerisme in Limburg

De Limburgse toeristische sector mag spreken van een geslaagde herfstvakantie. “Het was het ideale moment voor een korte vakantie met het gezin dichtbij huis!”, zegt gedeputeerde Igor Philtjens,...
Lees meer

Geslaagde herfstvakantie voor het toerisme in Limburg

Lees meer

2020 in het kader van de fiets

Toerisme Limburg is klaar voor het nieuwe toeristische jaar. Een jaar in het teken van de fiets. De fiets als verbindingsmiddel tussen alles wat Limburg te bieden heeft. Dat is geen toeval. In 2020...
Lees meer

2020 in het kader van de fiets

Lees meer

“Wij ademen fietsen!”

Frank Haerden en Annick, eigenaars van B&B Haerlekijn in Meeswijk Hun passie werd hun beroep. Sinds 2012 zijn Frank en Annick de trotse zaakvoerders van bed and breakfast Haerlekijn. De...
Lees meer

“Wij ademen fietsen!”

Lees meer

Agenda

04 maart

Start professionaliseringstraject kleinschalige logies

Hasselt
Lees meer
Toerisme Limburg vzw | Universiteitslaan 3 | 3500 Hasselt | +32 11 30 55 00 | info@toerismewerkt.be