Campagne ‘Herleef in Limburg’ in de spotlights

woensdag, 24 juni 2020

Onze campagne met Matteo Simoni kreeg - mede door een overweldigende media-aandacht -  een ongekende boost. De website visitlimburg.be piekte als nooit tevoren! Achter de schermen werd er hard gewerkt. Aan de uitrol van de campagne maar ook aan de website. Naast de eerder ontwikkelde virtuele reizen vinden gasten nu ook een gloednieuwe inspiratierubriek.

De campagne
Matteo Simoni nodigt je uit om een welverdiende vakantie te beleven in zijn eigen streek. De video werd ondertussen gepromoot op nationale en regionale TV, via kranten, via affiches in heel Vlaanderen en online. Een volledig overzicht van de campagne vind je hier. Herbekijk de film op visitlimburg.be en deel deze video verder via jouw kanalen om nog meer impact te creëren.

Succesvolle lancering
De lancering van onze campagne werd opgepikt door diverse media en nieuwszenders. Daardoor zagen we op de dag voor de online- en print lancering al een enorme stijging van het aantal bezoekers op visitlimburg.be. We delen enkele mooie cijfers:

  •  8.600 bezoekers op 1 dag (= 8x van het normale daggemiddelde),
  • waarvan er 7.180 nieuwe bezoekers waren!
  • er werden gemiddeld meer dan 3 pagina’s bezocht en bleven langer dan 2,5 minuten: een indicatie dat men gretig doorklikt en meer info zoekt om mogelijks in Limburg op vakantie te komen

Daarbij zijn we de tijdens de week van de lancering elke dag in het nieuws geweest, regionaal én nationaal: zowel kranten, radio als tv.

        

Nieuw: inspiratierubriek op visitlimburg.be
Achter de schermen werd er hard verder gewerkt aan de website visitlimburg.be. In de hoofdnavigatie vind je nu een knop ‘inspiratie’ waaronder gasten toffe inspiratieblogs kunnen terugvinden. Van hieruit kunnen bezoekers ook makkelijk doorklikken naar het virtueel reizen (onze showreel). Alle blogberichten die vorig jaar werden geschreven (maar liefst 127 blogartikels!) worden omgezet naar deze nieuwe rubriek. Hier komen ook regelmatig nieuwe artikels bij die in functie van periode en reisintenties geschreven en ingezet worden via gerichte social media acties.

Ieder blogbericht beschikt ook onderaan over een blokje ‘gerelateerde blogberichten’ zodat bezoekers vlot van de ene inspiratie naar de andere doorklikken. Binnen de artikels zijn de partners aanklikbaar, hierdoor sturen we heel wat extra bezoekers door naar de webpagina's van deze toeristische producten. Alle toeristische producten die opgenomen zijn in onze database op toerismewerkt.be, stromen automatisch en gratis door naar de website visitlimburg.be.

Neem zeker een kijkje: https://www.visitlimburg.be/nl/laat-je-inspireren

Tip! Deze blogs zijn een interessante bron van content. Deel deze op je eigen social media kanalen en website!
Tip! Wil jij als uitbating ook zichtbaar zijn op visitlimburg.be? Simpel. Log in of registreer hier. Maak een promotionele fiche voor je toeristische onderneming aan. Profileer je met een pittige omschrijving en onvergetelijke foto’s. Hou je info actueel doorheen het jaar. Klaar!

Meer nieuws

Gratis fietskaart voor elke Limburger

In het verlengde van onze Limburgse relancecampagne, waar Matteo Simoni het gezicht van is , willen we ook de Limburgers aan het fietsen en op onze gezellige terrasjes krijgen. Daarom krijgt iedereen...
Lees meer

Gratis fietskaart voor elke Limburger

Lees meer

Zomers genieten in Limburg

Het ultieme vakantiegevoel beleven? We hoeven het niet ver te zoeken! Met zijn 2.000 kilometer zalige fietswegen, wondermooie landschappen, gastvrije logies en fietscafés heeft Limburg alles in huis...
Lees meer

Zomers genieten in Limburg

Lees meer

Gratis Limburg Vakantiegidsen

De Limburg Vakantiegids is geliefd. Bij gasten en bij Limburgers. Zo zou 99% van de lezers de gids aanbevelen aan anderen. Geweldig toch! Nu de zomervakantie voor de deur staat, kan je er maar best...
Lees meer

Gratis Limburg Vakantiegidsen

Lees meer
Toerisme Limburg vzw | Universiteitslaan 3 | 3500 Hasselt | +32 11 30 55 00 | info@toerismewerkt.be