Hoe verloopt het professionaliseringstraject?

1. Analyse, advies en coaching

A. Doorlichting van het kleinschalige logies & mystery visit

Samen met de uitbater wordt het management en de infrastructuur doorgelicht aan de hand van een checklist. Op basis van deze informatie wordt een rapport opgesteld. Daarnaast komt er een mystery visit met een klantgerichte screening. Informatie op de website, het eerste contact, boeking, check-in, verblijf, check-out, etc. worden onder de loep genomen. Ook hiervan wordt een rapport gemaakt met vaststellingen en verbeterpunten.

B. Inspiratiesessies

Er vinden 4 inspiratiesessies plaats in groepen van maximum 15 personen. De sessies gaan over gastvrijheid, rendement en yield management, marketing & communicatie en foodcost van het ontbijt. Een volledige opleidingsdag loopt van 10 tot 16 uur. Per sessie is één dag voorzien, met uitzondering van de opleiding marketing & communicatie die 2 dagen duurt. De sessies zijn zeer praktijkgericht met advies en tips & tricks van sterke trainers.

Lees hier meer over de inspiratiesessies.

C. In-house coaching

Na de doorlichting & mystery visit worden alle bevindingen individueel besproken. Bovendien worden de belangrijkste zaken uit de vier inspiratiesessies gespiegeld aan jouw logies om extra inzichten en ideeën op maat te krijgen.

2. Groeiplan

Op basis van de doorlichting, de mystery visit, de inspiratiesessies en de individuele coaching wordt een groeiplan opgesteld. Dit geeft niet alleen een goed beeld van hoe het logies op dat moment werkt, maar werpt ook een blik op de toekomst van je logies. Op basis van dit ambitieus plan kan je een nog beter verblijf voor je gasten én meer omzet realiseren. Het groeiplan is tevens het uitgangspunt om ondersteuningssubsidies aan te vragen om de aangehaalde verbeterpunten aan te pakken.

3. Subsidie

Om op basis van het groeiplan het logies te versterken, mag de uitbater één bedrijfsgerichte actie per jaar uitvoeren. Hiervoor zijn er twee mogelijkheden:

  • een deskundige of expert inzetten voor verder advies op maat
  • een uitvoeringsgerichte actie voor je logies opzetten zoals storytelling of fotografie 

75% van de kosten worden gesubsidieerd tot maximum 7500 euro. De uitvoeringsperiode mag maximaal 120 kalenderdagen omvatten.

Schrijf je hieronder in voor traject 1 of traject 2:

TRAJECT 1 > Afgerond, inschrijven niet meer mogelijk

TRAJECT 2

  • met inspiratiesessies vanaf 1 september t.e.m. 30 november 2019

Let op, het aantal plaatsen is beperkt!

Toerisme Limburg vzw | Universiteitslaan 3 | 3500 Hasselt | +32 11 30 55 00 | info@toerismewerkt.be