NIEUW: DE GAULT&MILLAU GASTRONOMISCH LIMBURG GIDS

05/04/2018 - 17:00

De Gault&Millau. Iedere fijnproever, Bourgondiër, levensgenieter, kortom, iedereen die eet, kent deze gids. Op 5 maart 2018 werd een heuse Limburgse editie gelanceerd, ‘Gastronomisch Limburg’.

DE LEKKERSTE PROVINCIE

“De lekkerste provincie van België”, dat zeggen ze bij Gault&Millau Benelux over Limburg. En dus gingen we maar al te graag de samenwerking met hen aan om al die lekkere adressen te bundelen in een overzichtelijke gids. Niet alleen de absolute toprestaurants –die uiteraard meer dan de moeite waard zijn- komen aan bod, maar ook wijnbars, ambachtelijke bakkerijen, ijssalons, koffiebars, streekproductenverkopers en nog veel meer, krijgen een plekje. Het resultaat is een verzameling van 360 culinaire plekjes, bijna voor iedere dag van het jaar eentje.

BEKENDE LIMBURGERS

Zou Matteo Simoni het liefste Italiaans eten? En is het favoriete restaurant van Michael R. Roskam toevallig een steakhouse? In ‘Gastronomisch Limburg’ kom je het te weten, want we schuiven met enkele bekende Limburgers aan tafel. Als echte culinaire ambassadeurs vertellen ze ons welke hotspots je zeker niet links mag laten liggen.

GASTRONOMIE EN TOERISME

Limburg zit op gastronomisch vlak in de lift. Het aantal Limburgse restaurants groeit, net zoals de scores in culinaire gidsen. En eens goed gaan eten is voor meer en meer mensen een belangrijke reden om ergens een vakantie te boeken. “Gastronomie en toerisme zijn in Limburg zoals peper en zout onlosmakelijk met elkaar verbonden,” aldus Igor Philtjens, gedeputeerde van Toerisme, Cultuur en Erfgoed.

Je haalt de Gault&Millau Gastronomisch Limburg gids voor slechts €14,90 in de boekhandel. En vergeet dan zeker niet om jouw culinaire beleving met ons te delen met #AltijdLimburg.