Limburg Vakantiegids 2018 én Altijd Limburg-cheque gelanceerd

09/02/2018 - 11:45

De Limburg Vakantiegids 2018 is er! In alle vroegte werd de nieuwe gids op 9 februari in alle grote treinstations van Vlaanderen verdeeld. Deze vierde editie is opnieuw het resultaat van een intense samenwerking tussen Toerisme Limburg, alle Limburgse steden en gemeenten, én de Limburgse ondernemers. Wel 188 publieke en private partners bundelden hun krachten om met deze mooie gids de Limburgse economie van de vrije tijd te versterken. Om nog meer toeristen aan te moedigen om naar onze prachtige provincie te komen, ging de lancering van de Limburg Vakantiegids 2018 gepaard met de introductie van de Altijd Limburg-cheque, een ‘pakske Limburgs plezier’ om te geven of te krijgen.

Limburg en gastronomie: de perfecte match

Gastronomie is het overkoepelende thema van de Limburg Vakantiegids 2018. Om de lancering op een ludieke en symbolische manier te vieren, trok ons voltallige team er daarom gisteren al op uit. We overhandigden alle partners uit de Limburg Vakantiegids in primeur een exemplaar én een lekkere Limburgse vlaai.

Limburg en gastronomie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. We mogen trots zijn op de gastronomische kracht van Limburg. Die brengt culinaire klanten hierheen en verhoogt zo de omzet bij onze ondernemers. We blijven dan ook extra inzetten op gastronomie, in de brede betekenis van het woord.

Voor toeristen én Limburgers

De Limburg Vakantiegids 2018 heeft een oplage van 400.000 exemplaren en is gratis te verkrijgen in Vlaanderen en Nederland. Hij is met meer dan 300 inspirerende pagina’s vol foto’s, belevenissen, kindvriendelijke activiteiten, streekspecialiteiten, smakelijke tips, fiets- en wandelroutes, recepten en logeeradresjes een inspiratiebron voor toeristen én Limburgers. Nieuw dit jaar zijn de tien Limburgambassadeurs die in de gids hun persoonlijke tips delen. Bovendien is er voor elke belevingszone een fietslus toegevoegd en geeft Gault&Millau de lekkerste tips voor kinderen.

De Altijd Limburg-cheque, Limburg in geschenkverpakking

Samen met de Limburg Vakantiegids 2018 lanceren we ook de digitale Altijd Limburg-cheque. Een leuk cadeau – een ‘pakske Limburgs plezier’– om de Limburgse logies en restaurants te ontdekken. De cheque is 18 maanden geldig en kan een waarde hebben tussen 30 en 500 euro. Gasten dienen het bedrag niet in één keer op te gebruiken, maar kunt het spreiden over meerdere overnachtingen en/of diners bij meer dan 1000 toeristische ondernemers.

Sterk duo

De Altijd Limburg-cheque en de Limburg Vakantiegids 2018 zullen – samen met alle andere toeristische campagnes – opnieuw heel wat extra bezoekers naar Limburg halen.

Praktisch