Limburgse attracties populair tijdens kerstvakantie

maandag, 08 januari 2018

Limburg is en blijft een populaire gastvrije en dichtbije vakantiebestemming met attracties die jong én oud boeien. Dat is nog maar eens bevestigd tijdens de voorbije kerstvakantie. Want uit een enquête van Toerisme Limburg vzw blijkt dat de Limburgse attracties héél sterk scoren. Maar liefst negen op de tien Limburgse attractie-uitbaters zeggen dat hun attractie deze kerstvakantie minstens evenveel bezoekers gelokt heeft dan vorig jaar. De helft spreekt zelfs over een stijging in vergelijking met dezelfde periode in 2016.

Attracties voor alle weersomstandigheden

Limburg heeft een groot aanbod aan indoor-, outdoor- en allweatherattracties. En dat is niet alleen een sterke toeristische troef, maar ook een meerwaarde voor alle Limburgers. Bezoekers én bewoners van onze provincie vinden zowel bij zon, regen als wind een toffe attractie die garantie biedt op plezier voor jong en oud. De enquête toont aan dat het slechte weer tijdens de kerstvakantie vooral goed was voor Limburgse indoorattracties zoals Snow Valley, de duiktoren van TODI, het klimcentrum Alpamayo, de binnenzwembaden, de cinema’s en de musea. Maar ook outdooractiviteiten die extra beleving creëren zoals Bilzen Mysteries, Winterland en de Winteravonden in Bokrijk kregen heel wat bezoekers over de vloer.

160.000 overnachtingen

De populariteit van de Limburgse attracties vertaalde zich ook in het aantal overnachtingen in onze provincie tijdens de kerstvakantie. Toerisme Limburg vzw bevroeg naast de uitbaters van de Limburgse attracties ook een honderdvijftigtal logiesuitbaters. De resultaten van die steekproef werden geëxtrapoleerd naar de hele sector. Tijdens de kerstvakantie werden er ongeveer 160.000 overnachtingen in Limburg geboekt. Goed voor een omzet van meer dan twaalf miljoen euro. Vooral de vakantiewoningen en vakantieparken waren deze vakantieperiode populair.

Stevig groeitempo voorbije jaren

Het aantal overnachtingen daalt wel lichtjes in vergelijking met vorig jaar, maar dat is niet verwonderlijk na drie opeenvolgende jaren waarin het aantal overnachtingen steeg. In 2015 zelfs met tien procent. Een groeitempo dat onmogelijk aangehouden kan worden … Bovendien was 2016 een uitzonderlijk jaar, waarin Limburg onder invloed van de terreurdreiging in de grote steden nog meer als een veilige bestemming gezien werd.

We zullen in de toekomst blijven investeren en inspanningen leveren om Limburg als ideale bestemming te profileren. Onder meer door zowel de Limburgers zelf als onze bezoekers logies en attracties te bieden die garant staan voor sfeer en beleving.

Meer nieuws

Geslaagde herfstvakantie voor het toerisme in Limburg

De Limburgse toeristische sector mag spreken van een geslaagde herfstvakantie. “Het was het ideale moment voor een korte vakantie met het gezin dichtbij huis!”, zegt gedeputeerde Igor Philtjens,...
Lees meer

Geslaagde herfstvakantie voor het toerisme in Limburg

Lees meer

Van hitterecord tot herfstweer: belevingsvol Limburg

De af en toe uitzonderlijke weersomstandigheden hebben gasten deze zomervakantie niet weerhouden om naar Limburg te komen, integendeel. Igor Philtjens, gedeputeerde en voorzitter van Toerisme Limburg...
Lees meer

Van hitterecord tot herfstweer: belevingsvol Limburg

Lees meer

Nieuws in je mailbox

Waar het hart van vol is, daar loopt de mond van over. Bij ons is dat Limburg. We kunnen er niet over zwijgen. In magazines, kranten, websites en … in onze algemene én vier thematische nieuwsbrieven...
Lees meer

Nieuws in je mailbox

Lees meer

Agenda

22 september

Online Partnerevenement 2020

je favoriete plekje thuis, of op kantoor
Lees meer
Toerisme Limburg vzw | Universiteitslaan 3 | 3500 Hasselt | +32 11 30 55 00 | info@toerismewerkt.be