LIMBURG HAALT MET ‘FIETSEN DOOR HET WATER’ GOUD OP DE INTERNATIONAL DESIGN AWARDS IN L.A.

dinsdag, 05 juni 2018

Fietsen door het Water’ in Bokrijk krijgt opnieuw internationale erkenning. Begin april werd het Limburgse project al bekroond op de World Landscape Architecture (WLA) Awards in Australië. Nu valt de fietsbeleving ook in de prijzen op de International Design Awards (IDA) in Los Angeles, een van de meest toonaangevende designwedstrijden in Amerika.  Het fietspad door het water won er goud in de categorie ‘Architecture-Landscape’ en klopte daarmee twee ontwerpprojecten van geduchte tegenstanders uit de VS en Taiwan.

Deze award bevestigt dus nogmaals dat we onze provincie dankzij dit soort innovatieve fietsbelevingen wereldwijd op de kaart blijven zetten als fietsbestemming bij uitstek!

De International Design Awards (IDA) worden sinds 2007 jaarlijks uitgereikt in L.A. om legendarische ontwerpvisionairs en opkomend ontwerptalent uit diverse disciplines te erkennen, te vieren en te promoten. IDA wil de aandacht vestigen op iconische ontwerpen wereldwijd. Deze prestigieuze awards – georganiseerd door Farmani Group – groeiden de voorbije jaren uit tot een van de meest toonaangevende designwedstrijden in Amerika.

3.000 ontwerpen uit 100 verschillende landen

In totaal werden voor deze wedstrijd ruim 3.000 ontwerpen ingediend door bedrijven en ontwerpers uit bijna 100 verschillende landen. Binnen de categorie ‘Architecture-Landscape’ kreeg ‘Fietsen door het Water’ goud van de jury, bestaande uit tientallen internationale experts. Hiermee won de Limburgse fietsbeleving het van projecten uit de VS (‘Boylston Plaza At The Prudential Center’ – een stadsplein met levend windschema in de vorm van een lichtshow) en Taiwan (‘A Green Belt of The City’ – een ecologische stadstuin), respectievelijk de zilver- en bronswinnaars. Bovendien treden we met deze overwinning in de voetsporen van een ontwerpproject uit China (‘The Canadian International School Kunshan’ – de campus van een internationale school). Hét bewijs dat ‘Fietsen door het Water’ een troef is voor Limburg die wereldwijd gezien mag worden.

Blijven investeren én innoveren als Fietsparadijs

Het fietspad door het water voegt een extra dimensie toe aan Fietsparadijs Limburg. Het kadert in onze strategie om een unieke belevingslaag op het fietsroutenetwerk te leggen: onze grootste toeristische troef. Daarom blijven we hierin investeren vanuit de Provincie, samen met de 44 steden en gemeenten. Maar om koploper te blijven, moeten we ook innoveren. En dat doen we met een reeks belevingsvolle fietsprojecten, verspreid over de provincie. Zo blijven we bouwen aan het fietsroutenetwerk van de toekomst. Een strategie die werkt! Dat bewijst het succes van ‘Fietsen door het Water’, met inmiddels al 376.000 fietsers op de teller. En met nu dus ook diverse awards en publieksprijzen in binnen- en buitenland op zak. Eind 2018 volgen nog: ‘Fietsen door de Bomen’, ‘Fietsen door de Heide’ en ‘Fietsen onder de Grond’. Dergelijke ‘fietslandmarks’ versterken onze vrijetijdseconomie en verzekeren ook op lange termijn onze status als hét Fietsparadijs.

Meer nieuws

Experience the unique: 27 en 28 september 2018

Wil je meer weten over fietsinnovaties of over ‘cycling hardware’? Of wil je horen hoe we er in fietsparadijs Limburg in slagen om een extra belevingslaag toe te voegen aan ons fietsroutenetwerk?...
Lees meer

Experience the unique: 27 en 28 september 2018

Lees meer

Limburg is een veilige dichtbijbestemming

Limburg scoort deze zomervakantie goed als dichtbijbestemming. Dat blijkt uit onze bevraging bij de sector. In juli hebben naar schatting 180.000 toeristen ‘ingecheckt’: goed voor meer dan 800.000...
Lees meer

Limburg is een veilige dichtbijbestemming

Lees meer

Fietsen door het Water opnieuw bereikbaar

De voorbije maanden was Fietsen door het Water niet toegankelijk wegens werken aan het westelijke vijvergebied in Bokrijk. We melden jullie graag dat vanaf heden Fietsen door het Water terug...
Lees meer

Fietsen door het Water opnieuw bereikbaar

Lees meer

Agenda

28 mei

Toerisme Limburg Beleving: Tips voor jouw gasten - Regio Maaseik

Maaseik
Lees meer
18 juni

Toerisme Limburg Beleving: Productverkenningsdag Noord-Limburg

Peer
Lees meer
18 juni

Toerisme Limburg Beleving: Tips voor jouw gasten - Regio Genk

Genk
Lees meer
03 september

Toerisme Limburg Tafel: Tips & tricks zakentoerisme

tbd
Lees meer
24 september

Toerisme Limburg Lezing: Partner evenement: kick-off 2020

tbd
Lees meer
03 oktober

Toerisme Limburg Beleving: Tips voor jouw gasten - Regio Sint-Truiden

Sint-Truiden
Lees meer
08 oktober

Toerisme Limburg Beleving: Tips voor jouw gasten - Regio Voeren

Voeren
Lees meer
08 oktober

Toerisme Limburg Beleving: Tips voor jouw gasten - Regio Hasselt

Hasselt
Lees meer
08 oktober

Toerisme Limburg Beleving: Tips voor jouw gasten - Regio Maasmechelen

Maasmechelen
Lees meer
15 oktober

Toerisme Limburg Beleving: Tips voor jouw gasten - Regio Peer

Peer
Lees meer
22 oktober

Toerisme Limburg Beleving: Tips voor jouw gasten - Regio Tongeren

Tongeren
Lees meer
06 november

Toerisme Limburg Lezing: eco-trends (duurzaamheid)

tbd
Lees meer
Toerisme Limburg vzw | Universiteitslaan 3 | 3500 Hasselt | +32 11 30 55 00 | info@toerismewerkt.be