Subsidies voor kleinschalige logies

Ben je een erkend of vergund kleinschalig logies? Dan zijn er 2 mogelijkheden om een subsidie aan te vragen en de beleving van jouw gasten nog meer te verhogen. Ontdek meer informatie hieronder of lees er alles over in deze brochure.

1. Neem deel aan het professionaliseringstraject

Til je logies naar een hoger niveau

Tijdens dit begeleidingstraject word je als logiesuitbater ondersteund om bewuste en strategische keuzes te maken voor de toekomst. Het traject bestaat uit drie fasen:

  1. Fase 1: omvat een doorlichting van het logies, een mystery visit, collectieve inspiratiesessies en in-house coaching
  2. Fase 2: op basis van de doorlichting, de mystery visit en de input uit de inspiratiesessies schrijf je samen met je coach een groeiplan
  3. Fase 3: ten slotte kan je een subsidie tot 7500 euro aanvragen voor je logies om met ondersteuning van een expert en/of via een uitvoeringsgerichte actie te werken aan de verbeterpunten uit het groeiplan.

Lees er hier meer over.

2. Dien je investeringsdossier in

Wil je je gasten nog meer in de watten leggen, maar zijn sommige investeringen toch wat prijzig? Dan kan je een aanvraag doen voor een investeringssubsidie! Je kan een dossier indienen om het comfort van je gasten te verhogen (aankoop van duurzame goederen of investeringen, geen herhalingsuitgaven) of de beleving naar een hoger niveau te tillen, onder één van deze 4 thema’s: streekbeleving, gastronomie, fysiek en mentaal welbevinden of inspelen op specifieke noden van gezinnen.

Blogberichten voor kleinschalige logies

Het WOW-effect creëren?

Tegenwoordig betalen mensen meer voor een ervaring dan voor functionaliteit, zeker wanneer het aankomt op vakanties en weekendjes weg. Het emotionele aspect speelt nu véél meer een rol dan vroeger. Kevin Strubbe vertelde er alles over tijdens de inspiratiesessie over gastvrijheid.

Lees het hier

Wat is yield management?

Tijdens de inspiratiesessie over yield management vertelde Peter Verheyen alles over het principe aan de kleinschalige logiesuitbaters. Maar wat hebben de kleinschalige logiesuitbaters nu precies onthouden?

Lees hier alvast enkele tips! 

Een rendabel ontbijt?

Vijf tips die we onthouden hebben van de inspiratiesessie foodcost om een rendabel ontbijt aan te bieden aan de gast.

Lees hier de tips.

Het investeringsfonds

Je aanvraagformulier voor het investeringsfonds helemaal ingevuld? Mooi! Maar vergeet zeker niet de 9 belangrijke documenten toe te voegen. Lees het hier

Sales & marketing tips?

De inspiratiesessie over sales & marketing gemist? Geen probleem, wij hebben alvast de 5 slimste tips voor je opgelijst die je meteen kunt toepassen in je eigen logies. Lees ze hier.

Aanvraagformulier

Ben je van plan een aanvraagformulier voor het investeringsfonds in te dienen? Fantastisch! Maar voor je begint, lees je best eerst even dit

Toerisme Limburg vzw | Universiteitslaan 3 | 3500 Hasselt | +32 11 30 55 00 | info@toerismewerkt.be