Publicaties in binnen- en buitenland

Kranten- en tijdschriftpublicaties in binnen- en buitenland

Vlaanderen is de belangrijkste markt voor het toerisme in Limburg. Daarom communiceren we het hele jaar door intensief in Vlaanderen én in Limburg. Via print specials bij kranten in het voor- en najaar en de zomer en advertenties in De Zondag willen we van Limburg een 365-dagen vakantiebestemming maken en het aantal boekingen doen stijgen. We zetten hierbij telkens in op verschillende thema’s die Limburg kenmerken. De Limburger wordt hier ook niet vergeten, specials in Het Belang van Limburg, De Zondag en Jet zomermagazine zijn hier voorbeelden van.

Limburg ligt centraal in de Euregio. Rondom ons wonen er 40 miljoen mensen in een straal van 2 uur rijden, onder wie heel wat Nederlandse en Duitse potentiële toeristen. Om hen warm te maken om in Limburg op vakantie te komen, brengt Toerisme Limburg print publicaties uit in Nederland en Duitsland, alsook een anderstalige Limburg Vakantiegids (FR/ENG/D).

Ruiterkaart

Er wordt een ruiterkaart ontwikkeld in samenwerking met ruitergemeenten en paardvriendelijke reca en - logies. Deze gratis kaart wordt verdeeld op de Horse Expo, in het ruitermagazine CAP en in de deelnemende gemeenten, reca en logies. Als ondernemer of gemeente kan je hem bestellen via de webwinkel op toerismewerkt.be.

Toegankelijk Limburg!

Toerisme Limburg lanceerde in 2017 voor de eerste maal een toegankelijkheidsbrochure. Deze brochure bevat de Limburgse toeristische attracties, onthaalkantoren en uitbatingen die opgenomen zijn in de toegankelijkheidsdatabank van Toerisme Vlaanderen. Iedereen is welkom in Limburg!

Met de brochure willen we tevens de sector stimuleren om zich te laten screenen op toegankelijkheid, zodat het aanbod in Limburg van toegankelijke attracties, infokantoren en uitbatingen toeneemt.

Fietskaart

De Fietskaart Limburg is de ideale leidraad om Fietsparadijs Limburg te verkennen. De tweejaarlijkse publicatie biedt een overzicht van het volledige Limburgse fietsroutenetwerk. Naar goede gewoonte staan er ook heel wat fietscafés en fietsvriendelijke logies op de kaart, zij worden extra in de kijker gezet in het bijgevoegde fietsinfoboekje. Daarnaast geeft dit boekje heel wat praktische informatie en inspireert het met 10 verrassende belevingszones. 

De kaarten worden verkocht in de Limburgse toeristische infokantoren, bij Standaard Boekhandel, As Adventure, Fnac, en op standaarboekhandel.be, mondikaarten.be, fnac.be en bol.com.

Als ondernemer of gemeente kan je hem ook bestellen via de webwinkel op toerismewerkt.be. Digitaal kan de fietser aan de slag met de online routeplanner en de Fietsparadijs Limburg App.