Projecten

Cycling Synergy

Limburg groeide de voorbije 20 jaar uit tot een waar fietsparadijs. Via het uitgebreide fietsroutenetwerk (2.000 km) maken jaarlijks 2 miljoen fietsers kennis met een gevarieerd landschap, authentiek erfgoed en gezellige stads-en dorpskernen. 

Om koploper in fietstoerisme te blijven, moeten we meer dan ooit innoveren, investeren en durven evolueren. Dé manier om dit te doen? Volop inzetten op nieuwe fietsbelevingen. Daarom ontwikkelde Toerisme Limburg Cycling Synergy, het koepelconcept voor de fietsprojecten van Toerisme Limburg.

Cycling Synergy zet maximaal in op de ontwikkeling van het fietsroutenetwerk (FRNW) van de toekomst. Het beoogt de realisatie van unieke en spraakmakende fietsprojecten. Ze versterken de beleving voor jong en oud en maken krachtige verbindingen met het erfgoed, het landschap en de natuur. Centrale begrippen zijn kindvriendelijk erfgoed, mijnerfgoed en landschapsbeleving.

Het FRNW wordt opgeladen met scenic routes en XL belevingen, die zorgen voor meer beleving en internationale uitstraling. Cycling Synergy zorgt, met andere woorden, voor een verscherpte toekomstvisie én voor een upgrade van het FRNW waardoor Limburg nog verder zal doorgroeien als innovatieve fietsprovincie.

Tourism Factory

Met de TOURISM FACTORY (TF) wil Toerisme Limburg een expertisecentrum voor toerisme uitbouwen dat lokale besturen inhoudelijke en strategische ondersteuning geeft bij de doorvertaling van de economische meerwaarde van toerisme in het lokaal strategisch beleid.

Totaal bedrag project: € 1.782.110,40

  • Steun van EFRO : € 712.844,10
  • Steun van de Provincie Limburg : €1.069.266,30