Oproep aan Limburgse jeugdlogies

08/04/2019 - 10:45

Ongeveer 150 Belgische jeugdbewegingen moeten deze zomer op zoek naar een andere kampplaats. In het zuiden van Belgisch Luxemburg werden er een paar dode everzwijnen aangetroffen die besmet zijn met het Afrikaanse varkenspestvirus. Om te voorkomen dat de ziekte zich verder uitbreidt, zijn er verschillende maatregelen genomen. Zo kunnen de zomerkampen van de jeugdbewegingen die in deze regio een kamp geboekt hadden voor deze zomer niet meer doorgaan.

Als gastvrije toeristische bestemming en als rasechte Limburgers, zit gastvrijheid in ons DNA. We voegen dan ook daad bij woord en roepen alle Limburgse jeugdlogies op om de getroffen jeugdbewegingen te helpen om een nieuwe kamplocatie te vinden. Zo zullen de getroffen jeugdbewegingen van een gastvrije en groene bestemming  kunnen genieten en moeten er hopelijk geen jeugdkampen geannuleerd worden.

Wil jij de getroffen jeugdbewegingen helpen?
Heb je één of meer terreinen of gebouwen ter beschikking in Limburg of heb je plaats op je kampplaats of weide? Voeg je hulpaanbieding op https://partage.lesscouts.be/nl/soscamps/ toe en aarzel niet om rechtstreeks contact op te nemen met de groepen die zich aangemeld hebben.

Ben je een jeugdbeweging die op kamp komt in Belgisch Luxemburg?
In het getroffen gebied in Belgisch Luxemburg is het houden van je zomerkamp (voor allerhande jeugdbewegingen en andere) dit jaar 2019 verboden. Op deze website blijf je op de hoogte van de situatie en krijg je antwoord op de meest gestelde vragen.  Zit je nog met een vraag, dan kan je toerisme Belgisch Luxemburg bereiken op het nummer 084/410 210.