Jong Keukengeweld zoekt vers vlees

27/02/2018 - 16:45

Toerisme Vlaanderen zoekt vers vlees voor het collectief van Jong Keukengeweld. Al negen jaar delen jonge topchefs hun onstuimige passie voor lokale producten en Vlaamse gastronomie met binnen- en buitenland. In september 2018 viert Jong Keukengeweld zijn tiende verjaardag. Toerisme Vlaanderen legt de lat hoog. Zeer hoog. Samen met een professionele vakjury, Horeca Vlaanderen, Horeca Vorming Vlaanderen, de provinciale toeristische diensten en steden worden dé culinaire talenten van morgen gezocht.

Jongeren koken voor jongeren: dat is Jong Keukengeweld, een initiatief van Toerisme Vlaanderen. Jong Keukengeweld verenigt topchefs niet ouder dan 35 jaar die de Vlaamse gastronomie belichamen en tot bij jongeren brengen. Hoe ze dat doen? Door v oor perfectie te gaan zonder gepolijst te zijn. Door elkaar te inspireren en uit te dagen. Door ongeacht de omstandigheden – ondergronds, in de lucht, op het strand, in toprestaurants en over de hele wereld – de lekkerste gerechten te bereiden. Door terug naar hun roots te gaan: from farm to fork. Dat is wat ze voor ogen hebben, dat is wat Jong Keukengeweld-chefs doen.

De chefs krijgen nationale promotie via pers en de kanalen van Jong Keukengeweld. Ze maken deel uit van een collectief dat rechtstreeks met elkaar in contact staat en meermaals per jaar samen komt om te koken. De chefs zetten Vlaanderen mee op de culinaire wereldkaart door internationale culinaire missies. En als dat nog niet genoeg is, vindt twee keer per jaar de jongerenactie plaats waarmee jongeren van 18 tot en met 30 jaar genieten van een driegangenmenu inclusief wijnen, water en bier aan 49 euro of 59 euro als het restaurant een Michelinster heeft of een Gault&Millau-ranking vanaf 15/20. V orig jaar werden maar liefst 27000 couverts verorberd door jong Vlaanderen.

Alle kandidaten krijgen anoniem bezoek van de vakjury die hun culinaire prestaties beoordeelt. In juni krijgen de kandidaten te horen of ze worden opgenomen in het Jong Keukengeweld-collectief. De nieuwe selectie wordt op 10 september 2018 voorgesteld aan het grote publiek.

Chefs kunnen zich via deze link van 1 tot en met 31 maart 2018 kandidaat stellen 

 

(Bron: Toerisme Vlaanderen)