Jong Keukengeweld: De jacht naar vers vlees is weer begonnen

08/04/2019 - 12:00

Ook in 2019 gaat Toerisme Vlaanderen weer op zoek naar vers vlees voor het collectief van Jong Keukengeweld. En ze leggen de lat hoog. Zeer hoog. Samen met een professionele vakjury, Horeca Vlaanderen, Horeca Vorming Vlaanderen, de provinciale toeristische diensten en steden worden dé culinaire talenten van morgen gezocht.

Jongeren koken voor jongeren: dat is Jong Keukengeweld, een initiatief van Toerisme Vlaanderen. 63 Vlaamse topchefs, jonger dan 35 jaar, delen hun culinair vakmanschap én hun onstuimige liefde voor Vlaamse gastronomie en lokale producten … met jongeren van 18 tot en met 30 jaar. Hoe doen ze dat? Door voor perfectie te gaan zonder gepolijst te zijn. Door elkaar te inspireren en uit te dagen. Door ongeacht de omstandigheden - ondergronds, in de lucht, op het strand, in toprestaurants en over de hele wereld - de lekkerste gerechten te bereiden. Door terug naar hun roots te gaan: from farm to fork. Dat is wat ze voor ogen hebben, dat is wat Jong Keukengeweld-chefs doen. Gedaan dus met stijf gedoe. Topgastronomie - Vlaamse gastronomie -draait vooral om smaken, proeven, zintuigen prikkelen en durven.

De chefs krijgen nationale promotie via pers en de kanalen van Jong Keukengeweld. Ze maken deel uit van een collectief dat rechtstreeks met elkaar in contact staat en meermaals per jaar samenkomt om te koken. Ook zetten de chefs Vlaanderen mee op de culinaire wereldkaart door internationale culinaire missies. Dankzij onze Jong Keukengeweld-chefs kunnen jongeren van 18 tot en met 30 jaar die Vlaamse topgastronomie in maart en oktober ook beleven aan een zeer voordelige prijs. Voor 49 (incl. aangepaste wijnen en/of bieren) of 59 euro (incl. water en aangepaste wijnen en/of bieren) kun je namelijk al genieten van een driegangenmenu in restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20.

Bekijk hier de deelnemingsvoorwaarden en de selectieprocedure.

Jonge chefs kunnen zich via deze link van 1 april tot ten laatste 20 april 2019 kandidaat stellen.

(Bron: Toerisme Vlaanderen)