FIETSMETERS EN -PETERS IN HET ZADEL VOOR NIEUW FIETSSEIZOEN

27/03/2019 - 17:15

Naar jaarlijkse gewoonte vond bij de start van het fietsseizoen, de bijeenkomst voor fietspeters en –meters plaats. De fietspeters en –meters zijn onze ogen op het terrein, ze staan in voor de kwaliteitscontrole van het fietsroutenetwerk.

Ze engageren zich om minstens één keer per maand elk hun eigen vaste route op het fietsroutenetwerk af te leggen en problemen te melden. Maar liefst 275 meters en peters van over de hele provincie gaan op pad.

Igor Philtjens: “Als fietsprovincie bij uitstek streven we naar een fietsroutenetwerk dat steeds in topconditie is. Maar meer dan 2.000 kilometer aan bewegwijzerde routes continu cotroleren, kunnen we niet alleen.  Daarom hebben de fietsmeters en –peters een sleutelrol in de kwaliteitsbewaking van het fietsroutenetwerk. Hun werk is onmisbaar om onze fietsers de utieme fietservaring te kunnen bieden”. 

Daarvoor mogen ze dus zeker in de bloemetjes gezet worden! Met de 275 aanwezigen bespraken we oa. hoe we via een goede samenwerking ook in 2019 kunnen zorgen voor de uitstekende kwaliteit van het fietsroutenetwerk en we toonden hen ook een voorproefje van de toekomstige fietsprojecten.  Afsluiten deden we met een hapje en een drankje en een leuke babbel.

Bekijk hier het fotoverslag!