Resultaten Continue Gastenpeiling 2016-2017

donderdag, 15 juni 2017

Al sinds 2009 houdt Toerisme Limburg een vinger aan de pols bij de verblijfsgasten in Limburg via de Continue Gastenpeiling. De meeste respondenten komen via hun logiesuitbater bij deze online bevraging terecht. Deze enquête geeft ons inzicht in o.a. de motieven van de vakantiegangers, hun boekingsgedrag en activiteiten tijdens het verblijf in Limburg.

Inzet van de logiesuitbaters

710 verblijfstoeristen vulden de Continue Gastenpeiling in 2016 in, een mooie inspanning van de logiesuitbaters die meer dan 92% van de respondenten naar de bevraging hebben geleid! Van deze 710 toeristen kwam de meerderheid uit West- en Oost-Vlaanderen (resp. 28% en 26%) en was meer dan 6 op 10 50-plusser.

Redenen om voor Limburg te kiezen

Wat motiveert deze toeristen om naar Limburg te reizen? Ze zien Limburg voornamelijk als een groene en gastvrije fiets- en wandelbestemming waar je tot rust kan komen, lekker dicht bij huis. Dit blijkt ook uit de activiteiten die ze ondernemen tijdens hun verblijf. Cafeetjes of terrasjes bezoeken (75,1%) en genieten van streekgastronomie (53,2%) stond hoog op de agenda van onze respondenten. Daarnaast werd er ook veel gewandeld (67,6%) en gefietst (41,8%). Tijdens het verblijf rekenen de gasten vooral op informatie en tips van de uitbater zelf (45,5%).

Waar boeken ze hun vakantie?

Commerciële boekingssites zoals Trivago of Booking.com blijken nog niet erg in trek bij de Limburgse toeristen. Ruim 3 op 4 boekte namelijk een verblijf rechtstreeks bij de logiesuitbaters. Specifiek gevraagd naar de keuze voor het logies blijkt prijs de meest doorslaggevende reden te zijn (33,5%). Gemiddeld besteedde een gast 116 euro per persoon per nacht. De toeristische regio waarin het logies gelegen is (30,3%) en de onmiddellijke omgeving van het logies zijn ook belangrijk in het keuzeproces.

Tevredenheid

Over hun logies zijn de meeste toeristen erg tevreden. Maar liefst 96,6% zou het logies aan anderen aanraden! Dit speelt ook zeker mee bij de terugkeerintentie van de verblijfstoeristen in Limburg. Maar liefst 9 op 10 zou zeker binnen de 3 jaar nog eens een vakantie willen doorbrengen in Limburg. En voor hun huidige verblijf had zelfs al meer dan 56% inspiratie op gedaan op basis van eerdere bezoeken.

Meer nieuws

Geslaagde herfstvakantie ondanks kwakkelweer

De afgelopen septembermaand was de warmste september ooit gemeten. En ook begin september konden we nog genieten van warm nazomerweer. Dat heel wat gasten voor Limburg kiezen tijdens die mooie Indian...
Lees meer

Geslaagde herfstvakantie ondanks kwakkelweer

Lees meer

Zonnige perspectieven voor hemelvaart- en pinksterweekend

Als we de voorspellingen mogen geloven, dan wordt het een zonovergoten hemelvaartweekend. Met een bezettingsgraad voor de komende verlengde weekends van ongeveer 80% zullen heel wat gasten de weg...
Lees meer

Zonnige perspectieven voor hemelvaart- en pinksterweekend

Lees meer

Limburg blikt terug op geslaagde paasvakantie

Heel wat gasten vonden deze paasvakantie de weg naar Limburg. Ondanks het minder goede weer en de verschoven Waalse voorjaarsvakantie noteerden we 110.000 aankomsten en meer dan 330.000...
Lees meer

Limburg blikt terug op geslaagde paasvakantie

Lees meer

Toerisme Limburg vzw | Universiteitslaan 3 | 3500 Hasselt | +32 11 30 55 00 | info@toerismewerkt.be

BTW BE0420.092.944 | RPR Antwerpen, afd. Hasselt RPR 420 092 944