bewust reizen naar morgen

21/03/2019 - 14:00

Toerisme Vlaanderen gaat op ontdekkingsreis naar de toekomst. Op zoek naar de juiste ingrediënten voor het Toerisme van Morgen.

Op zoek naar balans
Een pakkend filmpje trekt de gangbare mening en aanpak in twijfel. En stelt prangende vragen over de evolutie van toerisme. Wie bezoekt Vlaanderen morgen? Wat zal die gast vinden? Komen de toeristen met steeds meer? Worden wij daar beter van? Wat willen wij delen? Hoe maken wij het verschil? Bekijk de video en deel je mening. Meer info over de toekomst en uitdagingen van toerisme? ja, dat wil ik.

Gasten in plaats van toeristen
Ook Toerisme Limburg is bezig met een gastenplan voor morgen. Limburg staat synoniem voor gastvrijheid. 'Toeristen' noemen wij dan ook 'gasten'. Maar hoe willen we morgen die gasten ontvangen, met welk doel? Wie gaat de ideeën sturen en de realisatie van het plan begeleiden?

Een gastenplan voor Limburg
Die fundamentele vragen beantwoorden we in het gastenplan voor Limburg. Dat doen we met de mensen die er bij betrokken zijn: de Limburgse ondernemers en de Limburgers zelf, de Limburgse gemeenten, de gasten, de medewerkers van Toerisme Limburg, deskundigen, inspirerende denkers... Op de website gastenplan.be volg je het realisatieproces van dit plan. Nóg straffer: je werkt er aan mee.

Reis je mee?
We zijn razend benieuwd naar jouw mening. Laat dus gerust jouw ideeën, inzichten en suggesties achter en bouw met ons mee aan een gastenplan dat bestemming Limburg ook morgen op de kaart zet.
Onze reis begint hier.