Subsidies voor kleinschalige logies

Ben je een erkend of vergund kleinschalig logies? Dan zijn er 2 mogelijkheden om een subsidie aan te vragen en de beleving van jouw gasten nog meer te verhogen. Ontdek meer informatie hieronder of lees er alles over in deze brochure.

1. Neem deel aan het professionaliseringstraject

Ben je helemaal overtuigd om jouw logies nóg succesvoller te maken? Aarzel dan niet en laat jouw gegevens alvast achter  voor het traject in 2019. We houden je als eerste op de hoogte zodra er ingeschreven kan worden.  

Lees hier het reglement.

2. DIEN JE INVESTERINGSDOSSIER IN

Wil je je gasten nog meer in de watten leggen, maar zijn sommige investeringen toch wat prijzig? Dan kan je een aanvraag doen voor een investeringssubsidie! Je kan een dossier indienen om het comfort van je gasten te verhogen (aankoop van duurzame goederen of investeringen, geen herhalingsuitgaven) of de beleving naar een hoger niveau te tillen, onder een van deze 4 thema’s: streekbeleving, gastronomie, fysiek en mentaal welbevinden of inspelen op specifieke noden van gezinnen.

Lees meer

Voorjaar 2019 sturen we een nieuwe oproep uit. Hierna kan je jouw dossier indienen.

 

Blogberichten voor kleinschalige logies

Het WOW-effect creëren ?

Tegenwoordig betalen mensen meer voor een ervaring dan voor functionaliteit, zeker wanneer het aankomt op vakanties en weekendjes weg. Het emotionele aspect speelt nu véél meer een rol dan vroeger. Kevin Strubbe vertelde er alles over tijdens inspiratiesessie over gastvrijheid.

Lees het hier

Wat is yield management ?

Yield Management

Tijdens de inspiratiesessie over yield mangement vertelde Peter Verheyen alles over het principe aan de kleinschalige logiesuitbaters. Maar wat hebben de kleinschalige logiesuitbaters nu precies onthouden?

Lees hier alvast enkele tips! 

Een rendabel ontbijt ?

Vijf tips die we onthouden hebben van de inspiratiesessie foodcost om een rendabel ontbijt aan te bieden aan de gast.

Lees hier de tips. 

Het investeringsfonds

Investeringsfonds

Je aanvraagformulier voor het investeringsfonds helemaal ingevuld? Mooi! Maar vergeet zeker niet de 9 belangrijke documenten toe te voegen. Lees het hier

Sales & marketing tips?

De inspiratiesessie over sales & marketing gemist? Geen probleem, wij hebben alvast de 5 slimste tips voor je opgelijst die je meteen kunt toepassen in je eigen logies. Lees ze hier

Aanvraagformulier

Ben je van plan een aanvraagformulier voor het investeringsfonds in te dienen? Fantastisch! Maar voor je begint, lees je best eerst even dit

Logiesevent

Was je aanwezig tijdens het exclusief logiesevent voor kleinschalige logies of ben je gewoon benieuwd naar de foto's?

Je vindt ze hier allemaal terug.

Inspiratiesessies

De eerste inspiratiesessies van het professionaliseringstraject hebben reeds plaats gevonden. De logiesuitbaters kregen alvast heel wat extra tips en tricks op het vlak van yield management, gastvrijheid en het serveren van een rendabel ontbijt. 

Bekijk hier alvast de foto's.