Kleinschalige logies

Het WOW-effect creëren ?

Tegenwoordig betalen mensen meer voor een ervaring dan voor functionaliteit, zeker wanneer het aankomt op vakanties en weekendjes weg. Het emotionele aspect speelt nu véél meer een rol dan vroeger. Kevin Strubbe vertelde er alles over tijdens inspiratiesessie over gastvrijheid.

Lees het hier

Wat is yield management ?

Yield Management

Tijdens de inspiratiesessie over yield mangement vertelde Peter Verheyen alles over het principe aan de kleinschalige logiesuitbaters. Maar wat hebben de kleinschalige logiesuitbaters nu precies onthouden?

Lees hier alvast enkele tips! 

Een rendabel ontbijt ?

Vijf tips die we onthouden hebben van de inspiratiesessie foodcost om een rendabel ontbijt aan te bieden aan de gast.

Lees hier de tips. 

Sales & marketing tips?

De inspiratiesessie over sales & marketing gemist? Geen probleem, wij hebben alvast de 5 slimste tips voor je opgelijst die je meteen kunt toepassen in je eigen logies. Lees ze hier

Logiesevent

Was je aanwezig tijdens het exclusief logiesevent voor kleinschalige logies of ben je gewoon benieuwd naar de foto's?

Je vindt ze hier allemaal terug.

Inspiratiesessies

De eerste inspiratiesessies van het professionaliseringstraject hebben reeds plaats gevonden. De logiesuitbaters kregen alvast heel wat extra tips en tricks op het vlak van yield management, gastvrijheid en het serveren van een rendabel ontbijt. 

Bekijk hier alvast de foto's. 

Subsidies voor kleinschalige logies

Ben je een erkend of vergund kleinschalig logies? Dan zijn er 2 mogelijkheden om een subsidie aan te vragen en de beleving van jouw gasten nog meer te verhogen. Ontdek meer informatie hieronder of lees er alles over in deze brochure.

1. Neem deel aan het professionaliseringstraject

Tijdens dit begeleidingstraject word je als logiesuitbater ondersteund om bewuste en strategische keuzes te maken voor de toekomst. Het traject bestaat uit drie fasen. De eerste fase omvat een doorlichting van het logies, een mystery visit, collectieve inspiratiesessies en in-house coaching. Op basis van de doorlichting, de mystery visit en de input uit de inspiratiesessies schrijf je samen met je coach een groeiplan, de tweede fase. In de derde fase, ten slotte, kun je een subsidie van 75%, met een maximum van 7500 euro, aanvragen voor je logies om met ondersteuning van een expert en/of via een uitvoeringsgerichte actie te werken aan de verbeterpunten uit het groeiplan.

Ben je helemaal overtuigd om jouw logies nóg succesvoller te maken? Aarzel dan niet en schrijf je in voor het professionaliseringstraject. Wees op tijd want de plaatsen zijn beperkt. 

 Reglement

2. Dien je investeringsdossier in

Twee keer per jaar na lancering kan je uiterlijk tot 30 april en 30 september je dossier indienen. Alle nuttige informatie voor het opstellen van een fantastisch dossier vind je achter de knop investeringsfonds.