Projectgroep Haspengouw 2019

dinsdag, 02 april 2019

Op 28 maart 2019 heeft de lnterlokale Vereniging Plaatselijke Groep Haspengouw een nieuwe projectoproep goedgekeurd.

De Plaatselijke Groep stelt voor deze oproep een budget van 329.746,73 euro aan Leadersteun ter beschikking. Deze projectoproep geldt voor de volgende twee thema's:

Thema Bodem- en waterbeheer:

  • M1: Verbeteren van de bodemkwaliteit en –beheer
  • M2: Verbeteren van de waterkwaliteit en –kwantiteit

Thema Landbouw- en natuureducatie:

  • M1: Verbeteren van het aanbod landbouw- en natuureducatie
  • M2: Het ondersteunen van belevingsvolle en educatieve activiteiten en belevingselementen naar het grote publiek

Toeristische voorstellen kunnen passen binnen het thema Landbouw- en natuureducatie onder maatregel 2. Belangrijk is dat het educatieve en belevingsvolle aspect rond landbouw, het Haspengouwse landschap naar voor blijft komen in het project.

Meer informatie kan je vinden op platteland.limburg.be (klikken op PDPOIII - PG Haspengouw). Je kan op deze website ook de noodzakelijke documenten downloaden, waaronder de Lokale Ontwikkelingsstrategie en het aanmeldingsformulier ‘Projectconcept’.

De projectconcepten (max. 3 A4’s) dienen ten laatste op 14 mei 2019 om 12u. te worden ingediend bij het Leadersecretariaat. Een goedgekeurd project kan tot 65% Leadersteun ontvangen. Goedgekeurde projecten kunnen ten vroegste starten op 1 november 2019, met een uitvoeringsperiode tot uiterlijk 30 april 2022.

Voor bijkomende inlichtingen omtrent deze projectoproep en de bespreking van uw projectconcept, kan je steeds terecht bij Davy Froyen, coördinator Plaatselijke Groep Haspengouw (Davy.Froyen@limburg.be – +32 11 23 74 18).

Meer nieuws

Nicole: “Intensief, maar leerrijk project”

Ben je een erkend of vergund kleinschalig logies? Dan heb je er alle belang bij om bewuste en strategische keuzes te maken voor de toekomst. Nicole volgde het professionaliseringstraject en deed...
Lees meer

Nicole: “Intensief, maar leerrijk project”

Lees meer

Subsidies voor kleinschalige logies: neem deel aan het professionaliseringstraject

Ben je een erkend of vergund kleinschalig logies met maximaal 15 kamers en 32 slaapplaatsen? En wil je slimme keuzes maken voor de toekomst? Volg dan het professionaliseringstraject dat start in het...
Lees meer

Subsidies voor kleinschalige logies: neem deel aan het professionaliseringstraject

Lees meer

Neem deel aan het professionaliseringstraject

Ben je een erkend of vergund kleinschalig logies met maximaal 15 kamers en 32 slaapplaatsen? En wil je slimme keuzes maken voor de toekomst? Volg dan het professionaliseringstraject - traject 2 (...
Lees meer

Neem deel aan het professionaliseringstraject

Lees meer
Toerisme Limburg vzw | Universiteitslaan 3 | 3500 Hasselt | +32 11 30 55 00 | info@toerismewerkt.be