Op zoek naar vers Jong Keukengeweld

woensdag, 01 maart 2017

Samen met zijn partners Horeca Vlaanderen, de provinciale toeristische diensten, de steden en Horeca Vorming gaat Toerisme Vlaanderen op zoek naar een nieuwe lichting Jong Keukengeweld-chefs.

Jongeren koken voor jongeren: dat is Jong Keukengeweld, een initiatief van Toerisme Vlaanderen. Jong Keukengeweld verenigt jonge topchefs die Vlaamse gastronomie belichamen en tot bij jongeren brengen. Hoe? Door voor perfectie te gaan zonder gepolijst te zijn. Door elkaar te inspireren en uit te dagen. Door ongeacht de omstandigheden – ondergronds, in de lucht, op het strand, in toprestaurants en over de hele wereld – de lekkerste gerechten te bereiden. Door terug naar hun roots te gaan: van farm to fork. Dat is wat ze voor ogen hebben, dat is wat Jong Keukengeweld-chefs doen.

Wat zijn de voorwaarden om Jong Keukengeweld-chef te worden?

Kandidaat-chefs mogen op 1 oktober 2017 niet ouder zijn dan 35 jaar en moeten in hun restaurant minstens een driegangenmenu aanbieden inclusief wijnen, bieren en water. Dit menu wordt tijdens de jongerenactie van Jong Keukengeweld (telkens in oktober en maart) geserveerd aan jongeren van 18 tot en met 30 jaar. Afhankelijk van het aantal Michelinsterren en/of Gault&Millau-score betalen die jongeren de democratische prijs van 45 of 55 euro.

Wat zijn de voordelen als Jong Keukengeweld-chef?

Jong Keukengeweld-chefs krijgen tijdens de jongerencampagne in oktober en maart een enthousiast en vooral een volledig nieuw cliënteel over de vloer. De jongeren van nu zijn de culinaire herhaalbezoekers van morgen.
De geselecteerde chefs maken deel uit van een sterk collectief onder één en dezelfde noemer, Jong Keukengeweld, en worden volop gepromoot via acties en campagnes, zowel in Vlaanderen als internationaal. Dat laatste gebeurt onder de Engelstalige noemer 'Flanders Kitchen Rebels'.

Ik wil Jong Keukengeweld worden!

Stel je ten laatste 31 maart 2017 kandidaat als chef. Alle kandidaten krijgen daarna anoniem bezoek van een vakjury die hun culinaire prestaties beoordeelt. Eind mei 2017 krijgen de kandidaten te horen of ze worden opgenomen in het Jong Keukengeweld-collectief. Meer informatie over de deelnemingsvoorwaarden vind je via het aanmeldingsformulier.

 

Meer nieuws

Jong Keukengeweld: De jacht naar vers vlees is weer begonnen

Ook in 2019 gaat Toerisme Vlaanderen weer op zoek naar vers vlees voor het collectief van Jong Keukengeweld. En ze leggen de lat hoog. Zeer hoog. Samen met een professionele vakjury, Horeca...
Lees meer

Jong Keukengeweld: De jacht naar vers vlees is weer begonnen

Lees meer

Jong Keukengeweld zoekt vers vlees

Toerisme Vlaanderen zoekt vers vlees voor het collectief van Jong Keukengeweld. Al negen jaar delen jonge topchefs hun onstuimige passie voor lokale producten en Vlaamse gastronomie met binnen- en...
Lees meer

Jong Keukengeweld zoekt vers vlees

Lees meer
Toerisme Limburg vzw | Universiteitslaan 3 | 3500 Hasselt | +32 11 30 55 00 | info@toerismewerkt.be