Jong Keukengeweld zoekt vers vlees

dinsdag, 27 februari 2018

Toerisme Vlaanderen zoekt vers vlees voor het collectief van Jong Keukengeweld. Al negen jaar delen jonge topchefs hun onstuimige passie voor lokale producten en Vlaamse gastronomie met binnen- en buitenland. In september 2018 viert Jong Keukengeweld zijn tiende verjaardag. Toerisme Vlaanderen legt de lat hoog. Zeer hoog. Samen met een professionele vakjury, Horeca Vlaanderen, Horeca Vorming Vlaanderen, de provinciale toeristische diensten en steden worden dé culinaire talenten van morgen gezocht.

Jongeren koken voor jongeren: dat is Jong Keukengeweld, een initiatief van Toerisme Vlaanderen. Jong Keukengeweld verenigt topchefs niet ouder dan 35 jaar die de Vlaamse gastronomie belichamen en tot bij jongeren brengen. Hoe ze dat doen? Door v oor perfectie te gaan zonder gepolijst te zijn. Door elkaar te inspireren en uit te dagen. Door ongeacht de omstandigheden – ondergronds, in de lucht, op het strand, in toprestaurants en over de hele wereld – de lekkerste gerechten te bereiden. Door terug naar hun roots te gaan: from farm to fork. Dat is wat ze voor ogen hebben, dat is wat Jong Keukengeweld-chefs doen.

De chefs krijgen nationale promotie via pers en de kanalen van Jong Keukengeweld. Ze maken deel uit van een collectief dat rechtstreeks met elkaar in contact staat en meermaals per jaar samen komt om te koken. De chefs zetten Vlaanderen mee op de culinaire wereldkaart door internationale culinaire missies. En als dat nog niet genoeg is, vindt twee keer per jaar de jongerenactie plaats waarmee jongeren van 18 tot en met 30 jaar genieten van een driegangenmenu inclusief wijnen, water en bier aan 49 euro of 59 euro als het restaurant een Michelinster heeft of een Gault&Millau-ranking vanaf 15/20. V orig jaar werden maar liefst 27000 couverts verorberd door jong Vlaanderen.

Alle kandidaten krijgen anoniem bezoek van de vakjury die hun culinaire prestaties beoordeelt. In juni krijgen de kandidaten te horen of ze worden opgenomen in het Jong Keukengeweld-collectief. De nieuwe selectie wordt op 10 september 2018 voorgesteld aan het grote publiek.

Chefs kunnen zich via deze link van 1 tot en met 31 maart 2018 kandidaat stellen 

 

(Bron: Toerisme Vlaanderen)

Meer nieuws

Jong Keukengeweld: De jacht naar vers vlees is weer begonnen

Ook in 2019 gaat Toerisme Vlaanderen weer op zoek naar vers vlees voor het collectief van Jong Keukengeweld. En ze leggen de lat hoog. Zeer hoog. Samen met een professionele vakjury, Horeca...
Lees meer

Jong Keukengeweld: De jacht naar vers vlees is weer begonnen

Lees meer

Organisaties met gidsenwerking: een leidraad

Naast het werken aan de kwaliteit van rondleidingen, dienen organisaties met gidsenwerking ook rekening te houden met een aantal regels en verplichtingen. Daarbij zijn er talloze manieren waarop...
Lees meer

Organisaties met gidsenwerking: een leidraad

Lees meer

Bevraging nieuw logiesdecreet

Op 1 april 2017 trad het nieuwe Vlaamse logiesdecreet in werking. Toerisme Vlaanderen wil graag van jou (als logiesuitbater) vernemen wat je na ongeveer een jaar werking, van deze nieuwe regelgeving...
Lees meer

Bevraging nieuw logiesdecreet

Lees meer

Agenda

03 september

Toerisme Limburg Tafel: Tips & tricks zakentoerisme

Hasselt
Lees meer
24 september

Toerisme Limburg Lezing: Partner evenement: kick-off 2020

nog
Lees meer
03 oktober

Toerisme Limburg Beleving: Tips voor jouw gasten - Regio Sint-Truiden

Sint-Truiden
Lees meer
08 oktober

Toerisme Limburg Beleving: Tips voor jouw gasten - Regio Voeren

Voeren
Lees meer
08 oktober

Toerisme Limburg Beleving: Tips voor jouw gasten - Regio Hasselt

Hasselt
Lees meer
08 oktober

Toerisme Limburg Beleving: Tips voor jouw gasten - Regio Maasmechelen

Maasmechelen
Lees meer
15 oktober

Toerisme Limburg Beleving: Tips voor jouw gasten - Regio Peer

Peer
Lees meer
22 oktober

Toerisme Limburg Beleving: Tips voor jouw gasten - Regio Tongeren

Tongeren
Lees meer
06 november

Toerisme Limburg Lezing: eco-trends (duurzaamheid)

tbd
Lees meer
Toerisme Limburg vzw | Universiteitslaan 3 | 3500 Hasselt | +32 11 30 55 00 | info@toerismewerkt.be