Heropstart na corona

woensdag, 24 juni 2020

Richtlijnen heropstart:
Inmiddels is er een basisprotocol voor de volledige toeristische sector in België, gevalideerd door de bevoegde ministers van Toerisme (mevrouw Weykmans, mevrouw Demir, mevrouw De Bue en de heer Vervoort).

Op basis van dit basisprotocol maakten verschillende sector- en beroepsorganisaties de vertaalslag voor de toeristische deelsectoren. Welke richtlijnen zijn van toepassing op jouw uitbating? Ontdek in dit overzicht de verschillende protocollen per uitbating. Deze richtlijnen dienen als hulpmiddel en houvast voor een veilige heropstart. 

Inspiratie, tips en extra campagnes:
We geven je graag nog wat tips om jouw heropstart nog vlotter te laten verlopen en om nóg meer gasten en bezoekers te verwelkomen.

  • Vlaanderen Vakantieland: we hebben je gemist: Toerisme Limburg is één van de motors van de campagne Vlaanderen Vakantieland. Onder deze merknaam engageren alle provinciale toeristische diensten – waaronder Toerisme Limburg – zich om de relance van onze sector weer terug volop op gang te brengen. We vragen ook aan jou om mee op de kar te springen. Ondersteun de boodschap van de campagne #welkomterug, en laat je klanten, bezoekers of gasten voelen dat je ze hebt gemist.

   

  • YouFlanders app: Om de heropstart van het toerisme veilig te laten verlopen, ontwikkelde Toerisme Vlaanderen de YouFlanders-applicatie. De applicatie geeft gebruikers een overzicht van alle bezienswaardigheden, attracties, logies, toeristische diensten, ... in hun nabijheid of op hun bestemming. Ze vinden er alle informatie die nodig is om met een gerust gemoed op pad te gaan: welke (extra) veiligheidsmaatregelen zijn van toepassing? Is het daar op dit moment druk? Wat zijn rustigere alternatieven? De app geeft ook op een eenvoudige manier aan welke COVID-19 maatregelen van toepassing zijn, zowel algemeen als voor een specifiek toeristisch aanbod. Ook jouw uitbating is zichtbaar op de kaart! Via deze mobiele app communiceer je als uitbater, samen met bezoekers, over de real-time drukte/rust en de veiligheidsmaatregelen in jouw uitbating. Potentiële bezoekers krijgen hierdoor een duidelijk zicht op de huidige situatie in jouw uitbating en komen zo op het meest geschikte moment bij je langs. Lees alles over de werking van de app en hoe je jouw uitbating kan beheren en gebruiken. Download de App via de Google Play Store en Apple Store

    

  • Handig en helemaal gratis: Covid-19 posters met jouw logo, via Agentschap Innoveren & Ondernemen. Bewegwijzering, herinnering om je handen te wassen, een verbodsteken, je vindt ze hier terug. Je kan ze met een persoonlijke boodschap uitbreiden. Heel eenvoudig! Bij Toerisme Vlaanderen kan je terecht voor posters m.b.t. bezoekersonthaal.

       

 

Toerisme Limburg vzw | Universiteitslaan 3 | 3500 Hasselt | +32 11 30 55 00 | info@toerismewerkt.be