Extra zuurstof voor Limburgse logies

woensdag, 27 mei 2020

Op 27 mei lanceerde Toerisme Limburg samen met de provincie de zuurstoffinanciering/Limburg-week. Met deze actie willen we de hele private logiessector een onmiddellijke kapitaalsinjectie van 2 miljoen euro geven.

Hoe?

We kopen nu ongeveer 40.000 bedden of de volledige logiescapaciteit in Limburg. Die aangekochte overnachtingen worden dan terug ingezet na het hoogseizoen, tijdens de ‘Limburg-week’ in september 2020. Met de stimulerende boekingsactie, 1 nacht betalen en 1 nacht cadeau, geven we een sterke impuls aan de bezettingsgraad tijdens deze Limburg-week. We verlengen op die manier het toeristische hoogseizoen met een extra Limburg-week, zodat bij voorkeur de Limburgers kunnen genieten van ons fantastische logiesaanbod en van alles wat Limburg ook culinair en recreatief te bieden heeft.

Wat is het voordeel voor jouw logies?

Ben je een aangemeld, erkend of vergund private logies, kamer- of terreingebonden, dan krijg je dit geld na aanvraag en goedkeuring onmiddellijk uitbetaald en kan je met dit geld de kosten van heropening pre-financieren. Op die manier wordt jouw cashpositie versterkt.

Hoe is dat bedrag berekend?

Aan de hand van de omzetcijfers van de periode maart, april en mei 2019 werd het volledige bedrag van de zuurstoffinanciering (2 miljoen euro) verdeeld over de verschillende logiesvormen. Jouw zuurstoffinanciering als exploitant wordt bepaald aan de hand van jouw aandeel in de totale capaciteit van de logiesvorm waartoe jouw exploitatie behoort. Het minimumbedrag is 500 euro, het maximumbedrag 15.000 euro.

Meerdere logies?

De zuurstoffinanciering wordt berekend per exploitant: dat is de persoon of de onderneming op wiens naam de vergunning/erkenning/aanmelding van het toeristische logies staat. Je kan de financiering aanvragen als natuurlijke persoon of als onderneming. Indien je exploitant bent van meerdere toeristische logies op verschillende adressen in Limburg of exploitant bent van meerdere eenheden van een toeristisch logies op eenzelfde adres, word je als één exploitant beschouwd. Voor de berekening van de zuurstoffinanciering worden in dat geval de diverse logies als één eenheid beschouwd.

Limburg-week in september 2020

Door tijdens de Limburg-week in september - doorgaans een kalmere periode - acties te ondernemen (1 nacht + 1 nacht gratis), kan je logies extra overnachtingen krijgen. Eén overnachting is reeds betaald door de provincie Limburg, de 2de overnachting wordt betaald door de gast die nu sneller geneigd is om te boeken. Een gast die langer blijft, zal ook meer uitgeven bij restaurants, cafés en attracties. Toerisme Limburg zal die acties ondersteunen met een extra campagne.

Hoe kan ik als logies instappen?

Je kan de aanvraag voor deze zuurstoffinanciering eenvoudig online indienen! Voorwaarde om deze financiering aan te vragen is het hebben van een goedgekeurde productfiche op toerismewerkt.be. Klik HIER voor de verdere toelichting én om het formulier in te vullen. Doe dit uiterlijk 30 juni 2020.

Heb je vragen, dan kan je terecht bij onze consulenten of kan je ons bereiken op het algemeen nummer 011 30 55 00 of via info@toerismewerkt.be.

De Zuurstoffinanciering samengevat:

Meer nieuws

Aan de slag met de logiesbarometer

Net als Toerisme Limburg doet Toerisme Vlaanderen er alles aan om je zo goed mogelijk te ondersteunen. Maar geen goed plan zonder de broodnodige kennis. Een erg belangrijke kennisbron voor hen is de...
Lees meer

Aan de slag met de logiesbarometer

Lees meer

Corona-virus

Sedert vrijdag 13 maart middernacht waren een heel aantal coronamaatregelen van kracht in ons land. Sinds 4 mei volgden een aantal versoepelingen, in verschillende fases. Met deze maatregelen wil de...
Lees meer

Corona-virus

Lees meer

Beheer je boekingen online

De hedendaagse gast houdt niet van wachten. Op zoek naar een overnachting boekt hij liefst meteen online. Zie jij graag boekingen ‘binnenstromen’? De dienst ‘Online boeken’ werkt: 24 uur per dag, 7...
Lees meer

Beheer je boekingen online

Lees meer
Toerisme Limburg vzw | Universiteitslaan 3 | 3500 Hasselt | +32 11 30 55 00 | info@toerismewerkt.be