BLCB en Toerisme Vlaanderen versterken samenwerking

dinsdag, 30 januari 2018

Het Belgian Limburg Convention Bureau (BLCB) en Toerisme Vlaanderen slaan de handen in mekaar om associatiecongressen naar Vlaanderen te halen. Toerisme Vlaanderen werkt hiervoor ook al nauw samen met Antwerpen, Brugge, Gent en Leuven. Maar nu zet dus ook Limburg zijn schouders onder de associatiewerking van Toerisme Vlaanderen.

Het BLCB is een samenwerkingsverband tussen Toerisme Limburg, Genk, Hasselt en Lommel. Het bundelt de krachten van steden, toeristische diensten en toeristische ondernemers die actief zijn op het vlak van zakentoerisme of MICE (Meetings, Incentives, Conferences, Exhibitions). Het BLCB positioneert zich als ‘verrassend innovatief’ onder de slogan ‘Reinventing is our nature’. Toerisme Limburg en Toerisme Vlaanderen werken al langer op verschillende terreinen heel goed samen. De Limburgse hefboomprojecten en ook de investeringen in het kader van SALK (Strategisch Actieplan Limburg in het Kwadraat) zijn daar uitstekende voorbeelden van. Maar nu gaat het BLCB samen met de associatie-experts van Toerisme Vlaanderen de bestemming Vlaanderen dus ook internationaal mee promoten als congresbestemming.

Limburgs gedeputeerde van Toerisme Igor Philtjens: “Limburg weet zich steeds weer aan te passen aan de complexe en snel veranderende maatschappij waarin we leven en evolueert van een maakregio naar een kennisregio. Deze kennisgebieden trekken corporate meetings en associatiecongressen aan. We zijn dan ook bijzonder blij dat Toerisme Vlaanderen nu ook Limburg betrekt in het werven van die associatiecongressen, meer bepaald op het gebied van innovatieve en creatieve industrie (incubatoren als C-Mine, MIA-H en Agropolis), energie (EnergyVille en GreenVille), hightech engineering (Corda, Flanders Make, BikeVille en Droneport) en lifetech (BioVille).”

Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts: “Vlaanderen profileert zich als een topbestemming voor congressen, want zakenmensen zijn gulle sponsors voor onze economie. De internationale concurrentie is bijzonder scherp in deze groeimarkt: ik ben dus zeer blij dat Limburg instapt in de associatiewerking van Toerisme Vlaanderen. Met de unieke sectoren en typische kennisgebieden van Limburg er bij staan we nog sterker”.

Toerisme Vlaanderen heeft de ambitie om tegen 2021 een 100-tal extra internationale congressen aan te trekken met een link naar onze economische groeisectoren of toeristische troeven. De teller komt dan boven de 300 congressen te staan. Een flinke injectie in onze lokale economie.

Meer info op de website van Toerisme Vlaanderen.

Meer nieuws

Door de bril van de bezoeker – opleidingstraject voor een betere bezoekerservaring

Hoe kan ik zorgen voor een beklijvende ervaring bij de bezoekers van mijn attractie of museum? En hoe kan ik dat streven structureel inbedden in de werking van mijn organisatie? Op die vragen wil...
Lees meer

Door de bril van de bezoeker – opleidingstraject voor een betere bezoekerservaring

Lees meer

Twee nieuwe Flanders Heritage Venues in Limburg

Twee nieuwe Limburgse meetinglocaties in erfgoed mogen zich vanaf nu ' Flanders heritage venue ' noemen. Landcommanderij Alden Biesen en C-Mine volgden met succes een begeleidingstraject om hun...
Lees meer

Twee nieuwe Flanders Heritage Venues in Limburg

Lees meer

Limburgse hoofdstad Hasselt op 200 in de top 500 congressteden

Vlaanderen en Brussel trekken steeds meer internationale associatiecongressen aan. Dat blijkt uit cijfers van de International Convention and Conference Association (ICCA). In 2018 ontvingen...
Lees meer

Limburgse hoofdstad Hasselt op 200 in de top 500 congressteden

Lees meer

Agenda

22 september

Online Partnerevenement 2020

je favoriete plekje thuis, of op kantoor
Lees meer
Toerisme Limburg vzw | Universiteitslaan 3 | 3500 Hasselt | +32 11 30 55 00 | info@toerismewerkt.be