Aan de slag met de logiesbarometer

woensdag, 24 juni 2020

Net als Toerisme Limburg doet Toerisme Vlaanderen er alles aan om je zo goed mogelijk te ondersteunen. Maar geen goed plan zonder de broodnodige kennis. Een erg belangrijke kennisbron voor hen is de Logiesbarometer. Door op regelmatige basis de logiesbarometer in te vullen, deel je met ons belangrijke informatie.

Wat is de Logiesbarometer? 

De Logiesbarometer is een samenwerking tussen de toeristische overheden en de Vlaamse logiesuitbaters. In de Logiesbarometer brengen ze de bezettingsgegevens van de Vlaamse logies samen. Hiervoor hergebruiken ze simpelweg de cijfers die jij en jouw Vlaamse collega-logiesuitbaters al maandelijks delen met de FOD Economie. Na toestemming van de logiesuitbaters uiteraard.

Wat betekent de Logiesbarometer voor jou?

Als deelnemer aan de Logiesbarometer krijg je een volledig overzicht van jouw eigen resultaten (te raadplegen via het uitbatersportaal voor logies). Je vergelijkt er je maand- en jaarresultaten en bekijkt de evolutie van de herkomstlanden of het reismotief van jouw gasten. Ook een vergelijking van de herkomst van jouw gasten met deze uit andere regio’s is mogelijk. Uiteraard toont de marktvergelijking enkel de geaggregeerde resultaten van meerdere logies samen, want jouw privacy is onze grootste zorg.

Wat betekent de Logiesbarometer voor de toeristische overheid?

Voor Toerisme Vlaanderen is de Logiesbarometer een uiterst belangrijke bron van kennis. Dankzij de data kunnen ze in de periode na corona inschatten hoe we herstellen, van waar onze gasten komen, op welke markten we promotie moeten voeren, .... Eveneens kan de Logiesbarometer mee richting geven aan steunmaatregelen en adviezen aan het beleid.

Kortom, jouw deelname aan de Logiesbarometer is uiterst belangrijk voor jou én de volledige toeristische sector. Zo draag je jouw klein maar o zo belangrijke steentje bij aan het herstel van de toeristische logiessector in de aankomende periode. Een minimale moeite met een maximaal effect!

Hoe neem je deel?

Deelname aan de Logiesbarometer is volledig gratis. Geef eenmalig jouw goedkeuring aan de Federale Overheidsdienst Economie via StatData bij je volgende maandelijkse aangifte. De goedkeuring vind je op het scherm waar je de overnachtingen invoert. Je hoeft enkel een vinkje te zetten, dat is alles.

Draag ook je steentje bij

Meer dan de helft van de logies in Vlaanderen neemt hieraan al deel! Door deel te nemen aan de Logiesbarometer draag jij als logiesuitbater je steentje bij aan de verdere herstelstrategie! Want zo kunnen ze ook beter monitoren wat de impact is van corona, en hoe de recoveryfase achteraf verloopt.

Meer info over alle voordelen die de Logiesbarometer jou biedt, vind je op: www.toerismevlaanderen.be/over-de-logiesbarometer

Meer nieuws

Extra zuurstof voor Limburgse logies

Op 27 mei lanceerde Toerisme Limburg samen met de provincie de zuurstoffinanciering/Limburg-week . Met deze actie willen we de hele private logiessector een onmiddellijke kapitaalsinjectie van 2...
Lees meer

Extra zuurstof voor Limburgse logies

Lees meer

Beheer je boekingen online

De hedendaagse gast houdt niet van wachten. Op zoek naar een overnachting boekt hij liefst meteen online. Zie jij graag boekingen ‘binnenstromen’? De dienst ‘Online boeken’ werkt: 24 uur per dag, 7...
Lees meer

Beheer je boekingen online

Lees meer

Het professionaliseringstraject: een stevig duwtje in de rug

Tot nader order worden de sessies uitgesteld . Deze beslissing werd genomen na overleg met alle betrokken partijen en dit binnen de aanpak tegen de verdere verspreiding van het coronavirus (COVID-19...
Lees meer

Het professionaliseringstraject: een stevig duwtje in de rug

Lees meer
Toerisme Limburg vzw | Universiteitslaan 3 | 3500 Hasselt | +32 11 30 55 00 | info@toerismewerkt.be