Trends & cijfers

Ben je op zoek naar cijfers over het aantal overnachtingen in een specifieke gemeente, de bestedingen van verblijfstoeristen of inzicht in de fietsers op het Limburgse fietsroutenetwerk? Dan ben je bij het Kenniscentrum van Toerisme Limburg aan het juiste adres.

Kerncijfers

Het Kenniscentrum fungeert in de eerste plaats als de cijfermatige “vinger aan de pols” van alles wat met de Limburgse vrijetijdseconomie te maken heeft. Data van verschillende bronnen wordt samengebracht, geanalyseerd en ter beschikking gesteld. Een handig overzicht van de meest gebruikte statistieken vind je hier.

Studies & rapporten

Er worden vanuit het Kenniscentrum uitgebreide studies uitgevoerd die toelaten specifieke thema’s in detail te onderzoeken. Zo werden er studies opgezet over o.a. verblijfstoeristen in de Vlaamse regio’s en het profiel van de recreatieve fietsers op het Limburgse fietsroutenetwerk.  Klik hier om de meest recente rapporten te raadplegen.

Opleidingen

Bovenop de kennisdeling via cijfers en rapporten, zet Toerisme Limburg ook in op opleidingen en vormingen. Dit onder meer door een samenwerking met SYNTRA Limburg. Dit partnerschap resulteert in praktijkgerichte opleidingen voor ondernemers. Een actueel overzicht van alle opleidingen kan je raadplegen op de website van SYNTRA